Ana Sayfa | Röportaj  | Futbolcu olamadım şef oldum
Futbolcu olamadım şef oldum
Şehrin en merak edilen figürlerinden birisiniz, siz şu an kendinizi nasıl bir yerde görüyorsunuz?
Aslında kendimi bir yerlerde gördüğüm gün, en büyük hataları yapmaya başlayacağım gün olur endişesi var bende. İnsan ne zaman “Ben tamamım, oldum” derse, o zaman kendi olmaktan çıkıp, egosunun yönettiği bir birey haline geliyor kanımca. Ben dört yıl önce televizyon programı yapmadan, gazetede yazmadan önce ne isem, aslında özüm yine o. Sadece sokakta daha fazla insan tanıyor, gelip selam veriyor, yemek ve hayat ile ilgili sohbet etmek istiyorlar.

Çocukların şef olma hayali kurduğu bir dönemden geçiyoruz, peki siz bir zamanlar nasıl hayaller kurardınız?
Size ilginç gelebilir ama ben çocukken futbolcu olmak isterdim. Aşçılık, 30 sene önce Türkiye’de neredeyse hiç kimsenin hayalini kurduğu bir meslek değildi. Ama gerek babamın mesleğinden, gerek üst katımızda oturan anneannemin lezzetli yemeklerinden olsa gerek, bu sektöre ve yemek pişirmeye ilgim hep vardı. Futbolcu olamadım belki ama yemekçi oldum sonunda.

Bugün bu düşlediğiniz şeylerin ne kadarı gerçekleşti?
Ben çok hayal kuran bir çocuktum, 38 yaşıma geldim, hala hayal kurmaya devam ediyorum. İnsana yaşama enerjisi ve motivasyon veriyor hayal kurmak. Tabii ki kurduğum hayallerin hepsi gerçekleşmedi, ancak büyük bir çoğunluğunu zaman içinde hayata geçirebildim. Önemli olan sadece yapmak istediğiniz şeyleri düşlemek değil, onları gerçekleştirebilecek kadar cesur, girişken ve iş bitirici olabilmek. Ben de o konuda hiç fena değilim.

Belki bu soruyu size defalarca sordular, yemek yapmanın tarifi ve hazzı nedir?
Hayatta bazı işler var ki, modum, keyfim, durumum ne olursa olsun beni alıp, başka bir boyuta taşıyor. Yemek yapmak da bunların başında geliyor. Konsantre oluyorsun, özen gösteriyorsun, kendinden bir şeyler katıyorsun ve bunu hiç durmadan, her gün yapıyorsun. Hiç sıkılmadan, gram sevginden eksiltmeden hayatının baş köşesine eti, sebzeyi, meyveyi, yüksek ısıyı ve harlı bir ateşi koyuyorsun. Mutfaktaki her şey senin bir parçan, bir arkadaşın oluyor.

*** Devamı İstanbul Life dergisinde.




Paylaş
#
#
#
#
#
#
Bu konu hakkında henüz yorum yapılmadı.
DİĞER KONULAR










ALIŞVERİŞ
Tommy Hilfiger yılbaşı koleksiyonunu 'Happy Holidays from The Hilfigers' adlı bir rekla...
İSTANBUL LIFE TV
Bebek Parkı’nın karşısında yer alan Kırıntı, her damak tadına hitap eden bir menüye sahip.
FOTO GALERİ
Cadde'nin En Yenisi
Düşünmeden, sorgulamadan akışında savrulup gitmeye ne dersiniz?
Kış sezonunun nabzını tutan 14 mekandan gece alemine ışık tutuyoruz.
Sanat adına birçok soru soruyor
‘Eski’yi yenileyerek yaşatıyor
SEMT REHBERİ
Yılbaşı gecesini dolu dolu geçirmek isteyenler için en iddialı restoran, bar, kulüp önerileri...
OY VERİN!
İstanbul'un trafik sorununda önümüzdeki beş yıl içinde bir iyileşme bekliyor musunuz?

EDİTÖRDEN
Mayısla birlikte yaza geri sayım başladı. Şehirde açık hava mekanlarında keyif yapmanın...
360° İSTANBUL
İstanbulun en güzel yerlerini bilgisayarınızın başından kalkmadan dolaşabilirsiniz.
TARTIŞIN!
İstanbul gecelerinin vazgeçilmez mekanlarından ilk üçü sizce hangisi?
3 kişi fikir belirtti!
Siz de katılın!
KİTAP
İstanbul Life, okurlarını kapak yapıyor

DERGİDE BU AY!
Editörden...
Teraslar, bahçeli mekanlar, şık restoranlar, gece kulüpleri… Mevsimin tadı bu mekanlarda çıkar.
İsviçre’nin güneyinden İstanbul’a uzanan Fossati kardeşlerin ilginç hikayesi...
Festivalden konsere, tiyatrodan sergiye takip edebileceğiniz etkinlikler ajandamızda!
Hayatımın Aşkı dizisiyle ekrana dönen oyuncuyla İstanbul’u ve yeni dizisini konuştuk.
ŞEHİR REHBERİ
Günümüzde moda trendleri artık sokaklarda...
ŞEHRE DÖNMENİN GÜZELLİĞİ
Çocukken pul koleksiyonu yapardım
Tantuni, Mersin denince akla ilk...
“Vefa İstanbul’da bir semt adıymış”...
Kuledibi’nde ‘Dil’ buluşması Geçen ayın...
Advertisement