Ana Sayfa | Haberler  | Yüzyılı saran hamur kokusu...
Yüzyılı saran hamur kokusu...
Tarihi Merkez Pasta Fırını
Samatya Meydanı’na inen merdivenlerin hemen karşısında bulunan Tarihi Merkez Pasta Fırını 1951’den bu yana hizmet veriyor. Bugün üçüncü ve dördüncü kuşak işin başında. 150 yıllık bir binada hizmet veren fırının enerjisi insanı anında yakalıyor. Her şeyden önce çok samimi birer ev sahibi olduklarını belirtmeliyiz. Özellikle üçüncü kuşaktan Ergün Salaş’ın hem işine olan aşkı hem de müşterilerine karşı tutumu gözden kaçmıyor. Burası aynı zamanda yüzyıllardan beri süregelen bir ritüelin de önemli bir temsilcisi. Paskalya döneminde semti saran sakız ve mahlep kokusunun kaynaklarından birisi bu fırın. Onca yıl paskalya çöreği yapma konusunda uzmanlaşmışlar. Birçok Samatyalı Ermeni vatandaşımız Paskalya bayramında bu fırının kapısını çalıyor ve çörek sipariş ediyor. Bir diğer uzmanlık alanları da çay kurabiyeleri.  Başka semtlerde oturan birçok insan bu fırına yolunu düşürüp kurabiye satın alıyor. Anasonlu galeta (10 lira), acıbadem (25 lira), beze ve gevrek (2 lira) diğer ilgi gören ürünler arasında.
0212 585 13 25

Çengelköy Has Ekmek
Çengelköy’ün 160 yıllık fırını yaşayan bir müze gibi. Çınaraltı kahvesine çaya gelenler için buraya uğramak zaruri. Zira biraz eğilerek vezne benzeri küçük pencereden sıcak ve çıtır simit alınır, sonra da Boğaz manzarasına nazır çay-simit ritüeli gerçekleştirilir. Şimdilerde Has Ekmek’in başında İsmail Erbahar bulunuyor.


Tarihi Oktay Kurabiye Fırını
Beşiktaş’ın en eskilerinden birisi, şu an yeni bir görüntüsü var ama siz bakmayın neredeyse yüz yılı devirmek üzere. 1934 yılında kurulan Oktay Fırını’na girer girmez çay kurabiyelerinin kokusu yüzünüze vuruyor. Fırının işletmeciliğini şu an üçüncü kuşak İsmail Oktay üstleniyor. Diğer fırınların aksine burada oturup çay keyfi yapma imkanınız da var. Fırının önünde dört-beş masalık bir oturma bölümü yer alıyor. En ünlü spesiyalleri arasında acıbadem (22 lira), coco (22 lira) ve un kurabiyesi (16 lira) bulunuyor.
0212 258 88 92





1 2 3

Paylaş
#
#
#
#
#
#
Bu konu hakkında henüz yorum yapılmadı.

DİĞER KONULAR











ALIŞVERİŞ
Tommy Hilfiger yılbaşı koleksiyonunu 'Happy Holidays from The Hilfigers' adlı bir rekla...
İSTANBUL LIFE TV
Bebek Parkı’nın karşısında yer alan Kırıntı, her damak tadına hitap eden bir menüye sahip.
FOTO GALERİ
Cadde'nin En Yenisi
Düşünmeden, sorgulamadan akışında savrulup gitmeye ne dersiniz?
Kış sezonunun nabzını tutan 14 mekandan gece alemine ışık tutuyoruz.
Sanat adına birçok soru soruyor
‘Eski’yi yenileyerek yaşatıyor
SEMT REHBERİ
Yılbaşı gecesini dolu dolu geçirmek isteyenler için en iddialı restoran, bar, kulüp önerileri...
OY VERİN!
İstanbul'un trafik sorununda önümüzdeki beş yıl içinde bir iyileşme bekliyor musunuz?

EDİTÖRDEN
Mayısla birlikte yaza geri sayım başladı. Şehirde açık hava mekanlarında keyif yapmanın...
360° İSTANBUL
İstanbulun en güzel yerlerini bilgisayarınızın başından kalkmadan dolaşabilirsiniz.
TARTIŞIN!
İstanbul gecelerinin vazgeçilmez mekanlarından ilk üçü sizce hangisi?
3 kişi fikir belirtti!
Siz de katılın!
KİTAP
İstanbul Life, okurlarını kapak yapıyor

DERGİDE BU AY!
Editörden...
Teraslar, bahçeli mekanlar, şık restoranlar, gece kulüpleri… Mevsimin tadı bu mekanlarda çıkar.
İsviçre’nin güneyinden İstanbul’a uzanan Fossati kardeşlerin ilginç hikayesi...
Festivalden konsere, tiyatrodan sergiye takip edebileceğiniz etkinlikler ajandamızda!
Hayatımın Aşkı dizisiyle ekrana dönen oyuncuyla İstanbul’u ve yeni dizisini konuştuk.
ŞEHİR REHBERİ
Günümüzde moda trendleri artık sokaklarda...
ŞEHRE DÖNMENİN GÜZELLİĞİ
Çocukken pul koleksiyonu yapardım
Tantuni, Mersin denince akla ilk...
“Vefa İstanbul’da bir semt adıymış”...
Kuledibi’nde ‘Dil’ buluşması Geçen ayın...
Advertisement