EGE USULÜ SARAY MUTFAĞI

Nişantaşı’nda kahvaltı yapılacak mekanların başında gelir Kruvasan.Sahibi ve şefi Ufuk Ügümü, aynı zamanda Hünkar Lokantası’nın da 3. kuşak sahiplerinden. Hünkar’ın mutfağında yetişen Ügümü’nün Kruvasan’dan sonraki kardeş mekanı Lokanta Kru, genel anlamda bir Ege lokantası özeldeyse saray yemeklerinin Ege mutfağına adapte edilmiş hali olarak tasvir edilebilir.

Standart bir menüleri yok. Çünkü Ufuk Ügümü o gün halde mevsimine uygun ve taze ne bulursa onu pişiriyor. Mutfaklarından ekşili köfte de çıkıyor hünkar beğendi de… Gününe göre ayvalı yahni (48 lira), kuzu tandır, kadınbudu köfte (32 lira) ya da kuzu kapama da bulunuyor. Bazen kuzu etli şefketi bostan da çıkıyor mutfaktan… Eğer mevsimiyse cibes otu, ıspanak kökü, yer elması, kayısılı kereviz (18 lira), pazı gibi zeytinyağlılar da onlara eşlik ediyor. Her gün yaklaşık 6 ana, 10 çeşit de zeytinyağlı ılık olarak servis ediliyor. Lokantanın duvarında o günün yemekleri yazılıyor ve instagram sayfalarından duyuruluyor.Mekanda zeytinyağlılar soğuk olarak değil, ılık olarak servis ediliyor. Yemekler piştikten sonra tezgahtan bakarak seçiminizi yapabiliyorsunuz. Beyaz masa örtüleriyle ve çinileriyle sıcak bir atmosfere sahip Lokanta Kru’da yer bulamadıysanız Kruvasan’a oturarak yemeklerinizi sipariş edebiliyorsunuz. Pazar günleri hariç her gün 12.00’da servise açılıyor.

YETİŞEMEDİYSENİZ AÇ KALIRSINIZ

Lokanta Kru ile ilgili en önemli detay şu: Mekan sadece öğlen ve akşam servislerinde açık. Pişirilip servis için tezgahta yerini alan yemekler tükendiyse yenisi yapılmıyor. Yani o günkü yemeklere yetiştiniz yetiştiniz!

Teşvikiye, Av. Süreyya Ağaoğlu Sok. No: 13 Nişantaşı / 0212 230 25 00

Yazı: AYNUR ERDEM Fotoğraflar: GARO MİLOŞYAN

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önceki Haber

MAHALLEYE MARKUS GELDİ

Sonraki Haber

TARİHİ BİNA, SICAK ATMOSFER, SAĞLIKLI YEMEKLER