GALATA’DA KARADENİZ ESİNTİLERİ: SALON GALATA

Bankalar Caddesi’nin en yeni adreslerinden birisi Salon Galata…

1900’lü yılların başında Azaryan Han olarak bilinen binanın giriş katında geçtiğimiz aylarda kapılarını açan mekan, yüksek tavanları, ahşap detayların sıkça yer aldığı dekorasyonu ve geniş menüsüyle misafirlerini karşılıyor. Mekanın arkasında iki Karadenizli kardeş olan Murat ve İhsan Kartoğlu var. Uzun yıllar Ara Kafe’de birbirinden başarılı işlere imza atan Murat Kartoğlu, şimdi de bu deneyimini Salon Galata’ya taşımış. Murat Kartoğlu, Salon Galata’da üçüncü nesil kahve ve modern Türk mutfağı üzerine yoğunlaştıklarını dile getiriyor. Kartoğlu, “Mimari olarak artdeco ve artnueve gibi akımlardan esinlenerek binanın mevcut mimari mirasını koruyarak ön plana çıkarmayı hedefledik. Bu hedef doğrultusunda da 100 yılı aşkın, yaşanmışlığı olan ahşap detaylara yoğunlaştık” diyor. Karadenizli aile, mekanın menüsündeki tatlara Karadeniz esintileri eklemeyi ihmal etmemiş, tahinli suflede kullanılan Karadeniz’in kokulu siyah üzümü (24 lira), kurufasülyeli levrek pilaki (57 lira) bunlardan birkaçı. Kahvaltı isteyenlerin de tercih edebileceği Salon Galata’da isli somonlu açık sandviç (36 lira), füme kaburgalı açık sandviç (34 lira) gibi tatlar da var. Mekanın menüsü mevsimler olarak değişiyor ve mevsimine göre günlük balıklar da menüde yerini alıyor. Salon Galata’nın dekorasyonunda dikkat çeken bir detay ise Murat Kartoğlu’nun yakın dostu olan Ara Güler’in fotoğraflarının duvarları süslemesi… Haftanın her günü açık olan Salon Galata sabah 08.00’den itibaren misafirlerini bekliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önceki Haber

Sema Kaygusuz: Edebiyat ne bir teselli mekanizmasıdır ne de ağır ve karanlık bir tapınak