HARİKA YEMEKLER VE MANZARA

Abdi İpekçi Caddesi üzerinde bulunan Niş Palas’ın terası 360 derece İstanbul manzarası sunan yeni bir modern meyhaneye ev sahipliği yapıyor: Tiraje Teras. Panaromik manzarasının dışında duvarları süsleyen tabloları ve dekorasyonuyla da ilgi çekici. Şef Bahadır Abul’un hazırladığı menüde Türk ve Ege mutfağının izini sürmek mümkün. Atom, fava, haydari, muhammara, babaganuş, Girit ezmesi, yaprak sarma, antrikot pastırma gibi başlangıçlar 16-28 lira fiyat aralığında sunuluyor. Salatalar ayrı bir başlık altında ve oldukça doyurucu seçeneklerle masaya geliyor. Ilık ahtapot salatası (68 lira) bizim favorimiz oldu.

Ara sıcaklar ise 22-55 lira fiyat aralığında sunuluyor. Yaprak ciğer, İzmir atom kokoreç, Boşnak böreği gibi klasiklerin yanı sıra iç midye tempura, ılık karides gibi farklı yorumlar da var bu listede. Eğer soğuklar ve ara sıcaklar sizi tatmin etmediyse ana yemekler beklentilerinizi kesinlikle karşılayacaktır. Zira ızgaralar oldukça kıvamında masaya geliyor. Izgara köftesi de en az ızgara levrek ve çupra kadar başarılı. Bunların dışında mevsimine göre günün balığı seçeneği de mevcut.

Tatlı menüsüyse ana ve başlangıç menüsüne göre daha az seçenekli. Meyve dışında sadece Laz böreği seçeneği bulunuyor. Ancak Laz böreği de taze kaymak ve fıstıkla farklı bir yorum katılmış, mutlaka denenmeli.

Klasikler dahi şefin farklı yorumuyla masaya gelebiliyor. Örneğin şef dokunuşuyla masaya gelen yaprak ciğer. Tahinli süzme yoğurtla servis edilen yaprak ciğer oldukça lezzetli. Mekan her gün saat 17.00-02.00 saatlerinde açık.

Abdi İpekçi Cad. No: 12 Nişantaşı Tel: 0212 803 77 77

Yazı:  Aynur Erdem

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önceki Haber

ZAMAN MAKİNASI: BEŞ DENİZLER MUTFAĞI

Sonraki Haber

ULUS’A RENK GELDİ