İTALYAN MUTFAĞINDAN LEZZETLER

Burada her şey olabildiğince organik ürün kullanılarak hazırlanıyor. Örneğin makarnalar burada günlük yapılıyor ve ertesi güne bekletilmiyor. 

Organik buğday kullanılarak günlük olarak yapılan taze makarnalarda kullanılan baharatlar da taze. Makarna önünüze geldiğinde diğerlerinden farkını anlıyorsunuz. Linguine carbonara (28 lira) ve spagetti bolognese (28 lira) önerilir. Pizzalar Napoliten. Yani Napoli usulü. Ortası ince kenarları kalın ve sosunu daha iyi hissettiğiniz bir tür. Pizza hamurları da uzun süre dinlendirilerek hazırlanıyor.  Yine San Marzano domates sosu da burada günlük olarak organik malzemeden hazırlanıyor. Dana cotto, misket mozarella, domates sos ve fesleğen ile hazırlanan La Pianta (35 lira) kesinlikle denenmeli. La Pianta’da menü çok sade ancak her lezzet oldukça iddialı. Pizza, makarna ve salata seçenekleri her bölümde 3-4’ü geçmiyor. La Pianta kahvaltı da veriyor. Omlet seçenekleri hem bize özgü hem İtalyan. Mantarlı omlet (12 lira) Ege otlu omlet (12 lira) ve sade seçenekleri mevcut. Tatlıları tam İtalyan. Panna Cotta (17 lira), tiramisu (17 lira) oldukça başarılı. Tatlılarda da glükoz şurubu kesinlikle kullanılmıyor. Başlangıç menüsünün dışında bir de çok uzun bir sandviç menüsü bulunuyor.

42 Maslak AVM Ofis: 1 D: 3 Maslak / 0 212 809 30 25

YAPAY HİÇBİR ŞEYE YER YOK

Kahveleri Arabica çekirdeğinden elde edilerek hazırlanıyor. Kahvelerde krema ya da yapay tatlandırıcı kullanılmıyor. Yine tüm menü ve konsept gibi kahve seçenekleri de az ve öz. Espresso (7 lira), moccacino (17 lira) bahse değer kahvelerden.

Yazı: AYNUR ERDEM Fotoğraflar: GARO MİLOŞYAN

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önceki Haber

TAZE, LEZZETLİ, HIZLI

Sonraki Haber

BU KOKOREÇ İÇİN YER AYIRTIN!