KAVAFIS, ROMANTİK YENİKÖY VE FERMENTE BURGER

GOJU yani ‘gourmet junk food’ trendi giderek yayılıyor. Gastro Marj markasının kurucuları Şef Ali Durna ve Buğra Kılıçyaldır’ın yeni projeleri Handy, şair Kavafis’e ithaf edilen ve yenilenen iki katlı bir Yeniköy konağında kapılarını henüz açtı. Burger hızlı yenen bir yemek olabilir ancak burada işlenme/hazırlık süreci tıpkı bir kimya laboratuvarında olduğu gibi yavaş ve özenli ilerliyor.

Menü hiçbir yerde bulamayacağınız kadar çeşitte hamburger ve sağlıklı beslenenleri buradan mahrum bırakmayacak ekmeksiz seçeneklerden oluşuyor. Kahve ve kakao kavuran bir şirketin yeni bebeği, Handy’nin kahveleri de 3. kuşak bir kahvecide bulabileceklerinizden farksız. Handy, eldivenle servis edilen burgercilere tepki olarak doğmuş. Danimarka ve Fransa’da yüksek lisans düzeyinde gastronomi alanında eğitim alan Şef Ali Durna’ya göre yüzde yüz etten yapılan bir hamburger köftesi akmaz, bulaşmaz. Akan ve bulaşan hamburger etinin yağ ve benzeri katkı maddeleriyle gölgelendiğini söylüyor. Handy’de servis edilen burgerler oldukça sulu ve çok lezzetli. Hamburger yediğinizde külçe gibi ağırlaşmıyorsunuz. Çünkü midedeki mayalanma süreci dışarıda bitmiş oluyor. Evet yanlış okumadınız, bu köftenin eti dışarıda kendi koşullarında fermente ediliyor, böylece midenizi yormuyor. Üstelik bu fermantasyon sonucunda etin içindeki demir oranı bir buçuk katına çıkıyor. Tabaklarda kullanılan filizler ve çiçekler de yine yiyeceklerin tatlarını maksimuma çekiyor. Burgerler 33-49 fiyat aralığında. Bizim favorimiz king cheese burger (49 lira) ve avokado ve patates püresiyle servis edilen ızgara sosis (38 lira) oldu. Her gün 09.00-22.00’a kadar açık.

Köybaşı Cad. No: 51/1 Yeniköy

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önceki Haber

EV YAPIMI LEZZETLER

Sonraki Haber

ŞEHRİN ENERJİSİ ONA YANSIYOR