MANZARA EŞLİĞİNDE BALIK KEYFİ

Yeme-içme sektörünün ünlü markalarından Jüpiter Group, markalarına bir yenisini ekleyerek Arşipel Balıkçısı’nı açtı. Cihangir’de bulunan La Scala Palace’ın teras katında bulunan Arşipel, Kız Kulesi’nden başlayıp Topkapı Sarayı ve Ayasofya’yı içine alan Tarihi Yarımada’dan geçerek Galata Kulesi’ne uzanan 360 derecelik İstanbul manzarasıyla dikkat çekiyor. Arşipel Balıkçısı’nın dekorasyonunda tercih edilen lacivert ve maviden oluşan balık pulu dizaynıyla döşenen mermerler, kiremit taşlarla çerçevelenmiş açık mutfak, fener modelli pirinç aydınlatmalar, geniş, ferah camlar ve rahat oturma grupları misafirlerine konforlu ve şık bir yemek ortamı sunuyor.

Arşipel Balıkçısı’nın zengin bir menüsü var. Rengarenk mezelerden, zeytinyağlılardan ve salatalardan oluşan bar ve Ege kıyılarını hatırlatacak ot çeşitleri iştahınızı açıyor. Bir manav tezgahını anımsatan salata barda taze yeşillikler, renk renk biberler dikkat çekiyor. Balıkçıların olmazsa olmazı mısır ekmeği Arşipel’e özel lezzetliyle masada yerini alıyor. Limonla pişirilen, özel soslarla ve baharatlarla tatlandırılan levrek marin, anasonla farklı bir aroma verilen patlıcan salatası, Yunan baklasıyla yapılan fava, 12 saat turşusu Arşipel’e özgü lezzetlerden birkaçı. Ara sıcaklarda ise ahtapot kokoreç, özel fıstıklı sosuyla kalamar tava, balık kebap ve kalamar yahni kesinlikle denenmesi gereken özel tatlardan… Tatlılarda ise Arşipel cennet tatlısı mutlaka denenmeli.

NOSTALJİK KUZİNE SOBASI

Duvarlara asılan el işçiliği, özel seramik tabakları, restoranın ortasında yer alan kuzine sobası, kavanozlarda renk renk sıralanan turşuları ve geniş barıyla Arşipel Balıkçısı şehrin iddialı mekanlarından birisi olmaya aday.

Kılıçali Paşa Mah. Akarsu Yokuşu No: 33 K: 5 Cihangir / 0531 308 51 51 /

Yazı: ZEYNEP GÜLER CEYLAN Fotoğraflar: AVŞAR GÜLENER

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önceki Haber

YENİ EĞLENCE VE LEZZET DURAĞI

Sonraki Haber

HEM YEMEK HEM KOKTEYL