NİŞANTAŞI’NA ADANA İL SINIRI GELDİ

2012 yılında İstiklal Caddesi’nin girişinde bir ara sokakta açıldıktan kısa bir süre sonra sadık bir müşteri kitlesi yakalamıştı kendisine. Sonra Cihangir’e taşındı.

Şimdilerdeyse eskiden Park Şamdan’ın bulunduğu Maçka’daki yeni yerinde hizmet vermeye başladı. Cihangir’deki şube şimdilik duruyor ancak yakın zamanda kapanacak ve sadece Maçka’da hizmet veriyor olacaklar. Sahibi Adnan Çam gibi mekanda çalışan personel de Adanalı. Ocakbaşı olarak açılan mekana Adnan Çam, ‘yeni nesil kebapçı’ demeyi tercih ediyor.

Hakiki Adana kebabı ve mezelerini yemek için İstanbul’da gidilebilecek en iyi mekanlardan biri. Mekan taşınsa da menü aynen korunmuş. Klasik Adana mutfağı olarak tanımlıyorlar kendilerini. Kebabın yanında pişmiş domates, biber mutlaka oluyor. Tere, turp, nane, maydanoz, sumaklı soğan ve tırnak pidesi de elbette yanında… Adana kebabı, pirzola, kuşbaşı, külbastı, kaburga gibi et yemeklerinden önce arzu ederseniz salata olarak humus, çöp ciğer şiş, tablacı salatası, közlenmiş patlıcan, ezme salata, ali nazik, soğan sarımsak ya da cacık gibi mezelerden tercih edebilirsiniz. Fiyatlar içkiyle birlikte kişi başı yaklaşık 200 lira civarında. Adana İl Sınırı, her gün saat 12.00- 23.00 saatleri arasında açık.

Harbiye Mah. Mim Kemal Öke Cad. No: 14, Maçka/Şişli Tel: 0544 916 01 01

Geçmişe saygı

Adana İl Sınırı, bir önceki ev sahibi Park Şamdan’ın meşhur barını ve dokusunu bozmadan korumuş. Böylece müşteri yemekten sonra içki için başka bir mekana gitmek zorunda kalmadan bu alanda sosyalleşmeye devam edebilecek. Mekanda genelde Türkçe müzikler çalınıyor.Hafta sonlarında saat 23.00’den sonra canlı müzik performansları da başlayacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önceki Haber

GURME YEMEKLER UYGUN FİYAT

Sonraki Haber

BURCU ÖZBERK İLE ŞEHRİN ZİRVESİNDE