Ana SayfaŞEHİR REHBERİYENİ MEKANLAR‘SLOW’ VE ORGANİK YEMEK

‘SLOW’ VE ORGANİK YEMEK

Gastronomi alanında dünyanın en prestijli yarışmalarında Türkiye’yi temsil eden ve ödülleri olan Mustafa Baylan yakın zamanda Etiler’de kendine özgü bir mutfağa sahip restoranının kapılarını açtı. Borsa, Divan, D-ream gibi Türkiye’nin yeme/içme hayatına yön veren kurumlarında kurucu şef olarak yer alan ünlü şef Baylan, Anadolu mutfağı konusundaki araştırmalarıyla da biliniyor. Doğada yabani olarak yetişen ve daha çok yerel mutfaklarda kullanılan otları et ürünleriyle birleştiren bir mutfağa sahip Cheffood’da yediğiniz her yemek çok lezzetli. Otantik bir havası olan mekan asla boğucu ve sıkıcı bir gelenekselliğe sahip değil. Dekorasyonu da şef tarafından yapılan mekanda ahşap ve benzer öğeler çok yerinde kullanılmış ve sizi alıp direkt doğaya ışınlıyor.

Tam bir şef restoranı olan Cheffood, aynı zamanda benzeri olmayan bir mutfağa sahip. Kadim otlarla eşleştirilen etler, Anadolu pişirme teknikleri kullanılarak, şık bir atmosferde Mustafa Baylan’ın yorumuyla masaya geliyor. Şef ile konuşmak ve yediğiniz yemek ile ilgili bilgi almak isterseniz, kendisi açık mutfakta ekibinin başında masanızı ziyaret etmeye hazır bekliyor.  Mevsimine göre her ay Anadolu’da yetişen bir yabani otun yemeklerinin ağırlıklı servis edileceğini söyleyen Baylan bu konuda önemli bir de misyon edinmiş: “Bizim mutfağımız dünyanın belki de en lezzetli ve geniş mutfaklarından biri. Her yöreye özgü otlar İstanbul’da veya diğer büyük şehirlerdeki beş yıldızlı restoranlarda çok fazla ön plana çıkmadı. Buradaki amacımız doğadaki tüm bitkilerin en doğru zamanda damak tadına düşkün, keşfetmekten hoşlanan bir kitleye sunmak. Böylece mutfağımızın biraz geride kalan ancak çok şifalı olan bu bitkileri de daha görünür kılınacak. Örneğin, sütlüce otu yaraların iyileşmesinde çok faydalı bir ot. Sütlücenin zeytinyağılısı, çorbası, kavurması, böreğini yapıyoruz. Etle, balıkla, karidesle otları buluşturduğumuz yemekler de var, ama bitkiler hep ön planda.” Mekanın ürün fiyat dengesi de çok uygun.  Mekanda bu ayın teması çiriş otu. Onun dışında madımak ve yemlik de mayıs ayında yemeklerde ön plana çıkıyor. Mekanda hafta sonlarında yöresinden getirilen ürünlerle kahvaltı da sunuluyor. Her gün 10.00-23.30’a kadar açık.

Etiler Mah. Yıldızçiçeği Sok. No: 2D Etiler Tel: 0212 263 53 03

Yazı: Aynur Erdem

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Populer Yazılar