Genç ve yenilikçi bir menü: Sitron

0
736

Pademideki kısıtlamalar sebebiyle restoranlara gidemiyor olabiliriz ama Foddie uygulaması ile Sitron’un tüm menüsünü eve çağırmak mümkün.

EDA SÜMER EVLİYAGİL

İstinye yokuşundan sahile inerken hemen solda, biraz izole ama keşfetmeye değer

Pandemi döneminin en revaçta olan yerleri tartışmasız açık hava mekânlar oldu. Hele şöyle yeşillikler içinde mandalina ve limon ağaçlarının arasında, şehrin içinde ama bir o kadar da dışında hissettiriyorsa. İstinye’nin yeni mekânı ‘Sitron’dan bahsediyorum. Genç ve yenilikçi menüsüyle çok kısa zamanda müdavimlerini oluşturmuş bile.

Bodrum’da bir mekâna girmiş ve az sonra denize gidecekmişsiniz gibi

Ekim ayı başında açılan mekâna kahvaltı için uğradım. Kapıdan girdiğimde limon ve mandalinalar dikkatimi çekti. İçerisi 15-20, dışarısı 20 kişi kapasitesiyle en fazla 40 kişi ağırlıyor… Yazın bu rakam 100 kişiye kadar çıkacak.

Selin Duek

20’li yaşlarda güler yüzlü bir kız karşılıyor bizi. Mekânın sahibi Selin Duek… Aslında babasından dolayı sektöre hiç de uzak bir isim değil. Babası Arı Duek, sushiyi ilk kez İstanbullularla tanıştıran isim. Selin, Los Angeles USC’de İsletme 3. sınıfta okuyor. Pandemi nedeniyle bu dönemi okulunu dondurarak ailesinin yanında geçiriyor. Geçiriyor ama boş da durmuyor. Babası ile sohbet ederken bir anda ortaya çıkan kafe açma fikri bir ay içinde gerçek oluyor. Evet, bir ay dediysem lafın gelişi değil. Karar veriliyor ve mekân inşaatı, mimarisi, menüsü hepsi bir ay içerinde tamamlanıyor. Mimarisi yalın sade ama keyifli… Biraz Pinterest’ten biraz da hayal gücü ile harika bir yer çıkmış ortaya.

Menüde neler var?

Sabah kahvaltısında en çok acai bowl, ekmek üstü lezzetler ve yumurtalar tercih ediliyor. Selin, yumurta çeşitlerini Los Angeles’taki Earth Cafe’den esinlenmiş, acai bowl ise kampüs hayatında vazgeçilmeziymiş. Artık bunlar kendi mutfağında.

Öğlenleri en çok Meksika kasesi ve somon ızgara tercih ediliyor. Meksika kasesi Amerika’da çok tutulsa da biraz Türk damak tadına uyarlamışlar. Meksikalıların çokça tükettiği ve bizim dürüm olarak bildiğimiz buritto’yu açarak kase haline getirmiş. İçerisinde mısır, acılı tavuk, Meksika fasulyesi, et, avokado ezmesi ve siyah pirinç var…

Somon ızgara ise özel bir sosla yine yanında siyah pirinç ile hazırlanıyor. Siyah pirinç daha sağlıklı olduğundan asla beyaz kullanmıyorlar. Amaç sağlıklı, kolay ama lezzetli yemekler sunmak.

Menüdeki iddialı tatlılardan biri ballı lorlu… Bal ve loru çırparak krem peynir kıvamına getirip üzerine mevsim meyvaları eklenmiş. Tamamen Sitron’ a özel bir tarif.

Ne kadar?

Fiyatlar çok ucuz sayılmaz. Ekmek üstü lezzetler 36-58 TL. Tostlar 38-44 TL ,yumurtalar 36-52 TL ,ana yemekler 54-68 TL, tatlılar ise 35 TL civarında.

YAZI: EDA SÜMER EVLİYAGİL

 

 

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here