AJANDA

Çocukları mutlu edecek mutfak sırları

Çocukların sağlıklı büyüyebilmesi için onlarla daha fazla ilgilenmek, sevecekleri uğraşlar bulmak, enerjilerini boşaltmaları için fırsatlar yaratmak zorundayız.

Çocuklar için mutfak, keşfedilmek istenen sırlarla dolu ilgi çekici bir alandır. Üstelik mutfakta ebeveynleriyle beraber yemek hazırlayan çocukların zeka gelişiminin daha hızlı olduğunu da görebiliyoruz. Peki, mutfakta çocukları mutlu edebilecek neler yapılabilir?

Çocukların şekeri çok sevdiğini inkar etmek mümkün değil. Her ne kadar çocukların şekere karşı daha toleranslı olduğu düşünülse de, şekerin zararları çocuklar için de geçerlidir. hızla yağlanmaya başlamaları, çabuk yorulmaları, ergenlik dönemiyle birleşen sağlıksız bir hormonal sürece girmeleri mümkün.

İlk ve en önemli tavsiyelerimizden biri çocuklara şeker yerine alternatif bir tadı sevdirmeniz olacaktır. Bunun için de en uygun aday, hurma özü, keçiboynuzu pekmezi gibi, ayrıca şeker eklenmeden doğal tadıyla şekeri aratmayan seçenekler olacak. Çocuklar için rafine şekere oranla daha sağlıklı bir seçenek olan pekmezleri tatlılarınızda kullanabilir, çocuklara mutlu edecek lezzetler geliştirebilirsiniz. Burada işin püf noktası, onlara bu yeni lezzetleri, güzel bir sunumla ulaştırmanız. Bu noktada çocukların hoşuna gidecek şekle sahip kurabiye kalıbı gibi seçeneklerle farklı kurabiyeler yapabilirsiniz. Ramazan kolisi gibi alışverişlerin yoğun yapıldığı bu dönemde farklı kurabiye/kek/fırın kalıpları da edinmeyi ihmal etmeyin deriz.

Elbette ne yaparsanız yapın, çocukları çikolata istemekten alıkoymak mümkün değil. Bu durumda da belki şekersiz, bitter çikolataları tercih etmeniz ve çocuklara bitter çikolatanın tadına alıştırmaya çalışmak daha doğru bir seçenek olabilir.

Eve kapanan çocukları hamburger, kızarmış patates, makarna gibi karbonhidrat odaklı beslenmeden korumak ve daha fazla sebze yemelerini sağlamak için de bazı ufak hileler yapabilirsiniz. Örneğin, kızarmış patatesin yanına sebze püreleri ve baharatlarla hoş bir dipsos yapabilirsiniz. Makaranın üzerine koyacağınız kremaya, sosa, sebze püreleri ekleyebilirsiniz. Köftelerinizi yine sebze püreleriyle yoğurabilirsiniz. Hatta, tamamen sebze püresiyle ve mercimek hamuru gibi tutucu malzemeyle şekillendirilmiş köfteler yapıp tavada birkaç kez çevirdikten sonra, yoğurt, hardal, mayonez gibi soslarla servis edebilirsiniz. Daha önce yemek istemediği kabak, patlıcan, brokoli, karnabahar gibi sebzeleri afiyetle yediklerini göreceksiniz. İşte her şey sunumda saklı. Çocukların önüne çok korkutucu görünen haşlanmış sebzeleri koyduğunuzda yediremezsiniz ama o sebzeleri köfte haline getirip azıcık yağda çevirince, köftelerle beraber parmaklarını yediklerine de şahit olabilirsiniz. Evinizde sebzelikler bol bol sebzeyle dolu olsun çünkü artık çocuklar o gizemli patates sosunu, köfte harcını sürkeli yemek isteyecek.

Paylaş

Güncel yaılar

Herkes İçin Sanat: Anadolu Sergileri

İş Sanat, Cumhuriyet’in 100. yılında İstanbul’da ziyarete açılan Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi’yle sanatseverlere…

% gün önce

“Yeni Nesil Aile” Dikey Dizisi Bmag’in Yeni Nesil İçerik Evreninde!

Özlenen aile sıcaklığını ekrana taşıyan, başrollerinde Eda Ece, Sumru Yavrucuk ve İbrahim Selim’in yer aldığı…

% gün önce

Nestlé Waters & Premium Beverages, Water Dine etkinliğinin ikincisini Casa Lavanda’da yapıldı

Doğal su kaynaklarını koruyarak gelecek nesillere aktarma odağında çalışmalarını sürdüren Nestlé Waters & Premium Beverages,…

% gün önce

İş Sanat’ta yeni sezon başlıyor

İş Sanat’ın yeni sezon programı, Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi’nin terasında gerçekleştirilen bir basın…

% gün önce

Yerli kahve markası Maestro konseptini yoğun katılımla tanıttı

Türkiye’de kahve kültürü giderek çeşitlenirken, tüketici beklentileri de hızla değişiyor. Artık sadece kaliteli kahve sunmak…

% gün önce

Yeni bir sahne, yeni bir ifade dünyası Paribu Art

Paribu Art; Türkiye kripto varlık ekosisteminin oluşumuna ve gelişimine öncülük eden  Paribu tarafından, Türkiye’de sanatın…

% gün önce