Pelin Bozkurt Bilgiç kitabını evinde verdiği bir davetle tanıttı
Pelin Bozkurt Bilgiç’in ‘Yeniden Genç Olmanın Sırrı: Yeni Menopoz’ adlı kitabı yayımlandı.
Bilgiç bugüne kadar çeşitli mecralarda yaptığı yayınlarla, iyi yaşam konusunu beslenme ve egzersiz bağlamında ele alıyordu. Şimdi bunlara kültür, sağlık, cinsellik gibi kavramların kesişim kümesinde yer alan menopozu da ekledi.
‘Yeniden Genç Olmanın Sırrı: Yeni Menopoz’ kadınların hayatındaki doğal bir süreç olduğu halde üzerinde pek de konuşulmayan bir tabuya dokunup önyargıları kırmakla kalmıyor, kadınların kendilerini yeniden keşfetme ve gençleşme hikayelerini de ele alıyor.
Pelin Bozkurt Bilgiç kitabın tanıtımını evinin sıcak ve samimi ortamında yaptı, kendi hazırladığı sağlıklı yiyecek ve içeceklerle iş insanlarından kanaat önderlerine toplumun farklı kesimlerinden kadınları ağırladığı bir davette yaptı.
“Her kadın bu süreçte yalnız olmadığını hissetmeli. Bu kitap bir rehber, bir dost, bir dönüşüm hareketi” diyen kendi hikayesini şöyle anlattı: “Benim hikayem, çok mutlu ve gururlu olmam gereken kızımın düğün hazırlıklarında başladı. Yaşadığım gelgitler sebebiyle kaçırmama ramak kalmıştı. Her kadın, yaşadığı ya da yaşayabileceği sıkıntılar hakkında önceden bilgi sahibi olmalı.”
‘Yeniden Genç Olmanın Sırrı: Yeni Menopoz’ merak edilen sorulara yanıt verirken yalnızca kadınları değil toplumu derinden etkileyen bu doğal süreci anlamak isteyen herkesi hedefliyor.
İşte ışık tuttuğu sorulardan bazıları: Kendimi yeniden güçlü ve genç hissetmem mümkün mü? Menopoz döneminde ruh hali değişiklikleriyle nasıl baş edebilirim? Menopozla birlikte hayat yavaşlar mı? Menopozda kilo almak kaçınılmaz mı? Menopoz sürecini bir yenilik ve dönüşüm fırsatına nasıl çevirebilirim? Toplumda menopozla ilgili önyargıları nasıl aşarım?
Kitap, menopoz öncesi yaşanması muhtemel değişimler karşısında yapılacak hazırlıkların önemini, sağlıklı alışkanlıkların nasıl edinilebileceğini ve bu dönemde duygusal dengeyi nasıl koruyabileceğimizi samimi bir şekilde anlatarak okuyucularına ilham veriyor. Gençliğin bir sır değil seçim olduğu, her yaşta genç ve güçlü hissetmenin mümkün olduğu fikrini savunuyor.
Erkeklerin bu dönemde seyirci değil, aktif rol alması gerektiğine dikkat çeken Bilgiç bu dönemde cinselliğin daha duygusal bir yaklaşımla sevgi dolu bir bağ kurarak desteklenebileceğinin altını çiziyor.
Instagram’daki takipçileriyle güçlü bir bağ kuran, YouTube kanalında alanındaki uzman kişilerle sohbet ederek özellikle 40 yaş sonrası kadınlara a ilham veren, www.pelinbilgic.com adresinde yazılarını yayımlayan Pelin Bozkurt Bilgiç kadınları bu sürecin sessiz yolcuları olmaktan çıkarıp aktif yol göstericilere dönüştürmeyi hedefliyor.
İş Sanat, çeyrek asırlık sanat yolculuğunda bir sezonu daha geride bıraktı. 25. sezon boyunca klasik…
Gastronomi dünyasının demokratik ve saygın restoran listesi World’s 50 Best listesine bu yıl da Türkiye’den…
İstanbul’un doğayla iç içe en sevilen gastronomi ve müzik festivali FoodieFest, 21 Haziran Cumartesi günü…
50 gemiden oluşan güçlü filosu ve 38 yıllık taşımacılık deneyimiyle, Marmara Denizi'nden sonra tüm denizlerde…
Bu yılki Armağan’ın sahibi Burçe Bahadır edebiyat ve kültür-sanat dünyasından konukların katıldığı törende ödülünü aldı.…
Logo Yazılım’dan bilişim tarihine ışık tutan sergi. 5 Haziran tarihine kadar Tophane-i Âmire Kültür ve…