YENİ MEKANLAR

BU KOKOREÇ İÇİN YER AYIRTIN!

Son dönemde şehirde kokoreç denilince akla gelen ilk adreslerden birisi Ozzie’s 1968. Namı son günlerde yayılsa da, Ozzie’s 1968’in kuruluşu gerilere dayanıyor.

Mekanın şimdiki sahibi Oğuzhan Sayı’nın babası Ali Sayı, Bingöl’den İstanbul’a göç eder ve 1968 yılında Çiçek Pasajı’nda kokoreççilik yapmak üzere dayısının yanında çalışmaya başlar. Burada Makedon ustaların elinde gündüzleri Sütlüce mezbahanesinde sarım yapıp geceleri Çiçek Pasajı’nda kokoreç satar. Askerliği yapıp döndükten sonra Dolapdere’deki yerinde kokoreç satmaya devam eder. İlk mekanın adı yıllar içinde değişir, 1986 yılında Oğuzhan Sayı’nın doğumuyla birlikte adı Oğuzhan Kokoreç Midye olur. Mekanın bugünkü sahibi Oğuzhan Sayı da babasının vefatının ardından bu bayrağı devralır ve mekan Ozzie’s 1968 adıyla müdavimlerini ağırlamaya devam eder.

Ozzie’s 1968’te satılan kokoreçler, Oğuzhan Sayı’nın kendi imalatı. Tezgahın başında bizzat kendisi duruyor, “Kendim yemediğim hiçbir şeyi müşteriye sunmuyorum, başarımın sırrı da bu” diyen Oğuzhan Sayı, babasından kendisine miras kalan esnaflık kültürünün başarısında büyük katkısı olduğunu da vurguluyor. Mekana gitmeden mutlaka rezervasyon yaptırmanızı öneririz, ancak rezervasyon yer için değil, Oğuzhan Sayı aldığı rezervasyona göre kokoreçleri taze taze pişiriyor ve bu şekilde sunuyor.  Kokoreçleri inanılmaz lezzetli, kimyon ve pul biberle hazırlanan kokoreçler sebzesiz sunuluyor. Çeyrek 14 lira, yarım 24 lira, porsiyon ise 40 lira. Ayrıca kalabalık giderseniz masada bir porsiyon şiş kokoreç 380 lira. Sucuk ve sosis satışı da yapan Ozzie’s 1968’de sosis ve sucuklar da kendi imalatları. Sosis sandviç 20, porsiyon 35 lira. Sucuk çeyrek 12, yarım 20, porsiyon ise 35 lira. El yapımı kiraz biber ve soğan turşusu ve ev yapımı hardal da bu lezzetlere eşlik ediyor. Satın almak isterseniz turşunun kilosu 35, hardalın kavanozu ise 40 lira. Mekanın açık olduğu günler katıldıkları festival ve etkinliklere göre değişiyor, bu nedenle Instagram adreslerinden güncel bilgiler takip edilebilir.

Asmalımescit Mah. General Yazgan Sok. No:3/B Tünel Beyoğlu / 0212 361 91 23 /

YENİ ŞUBELER YOLDA

Şimdilik tek şubesi bulunan mekanın ikinci şubesi 2019 yılının son çeyreğinde Göktürk’te açılacak. Oğuzhan Sayı üçüncü şubesini ise yine Dolapdere’de açmayı planlıyor.

Yazı: ZEYNEP GÜLER CEYLAN Fotoğraflar: AVŞAR GÜLENER

Paylaş

Güncel yaılar

Ukraynalı fotoğraf sanatçısı Tetiana Udovychenko’nun objektifinden Mardin fotoğrafları

Ukraynalı fotoğraf sanatçısı Tetiana Udovychenko, hayran kaldığı Mardin şehrinin eşsiz güzelliklerini, dünyaya kendi objektifinin gözünden…

% gün önce

Gelenekten Geleceğe Çay Mükemmeliyeti

Kraliyet çay saatini masalara taşımak için 1823’ ten bu yana çay sanatını zarafet ve kaliteyle…

% gün önce

TOGO ile Sevgililer Günü’nü Saat&Saat Kampanyasıyla Özel Kılın…

Modern trendleri ve yüksek teknolojiyi birleştirerek her sezona özel koleksiyonlar tasarlayan TOGO, Sevgililer Günü'nü ayrıcalıklı…

% gün önce

Müziğin tüm renkleri yeni yılda İş Sanat’ta

İş Sanat yeni yılda da klasik müzikten kabareye, Türk sanat müziğinden türkülere, çok geniş bir…

% gün önce

Şehrin kültür mirasına övgü

Design Hotels’in yeni markası Pera’daki Casa Foscolo, restore edilen 134 yıllık binasında, misafirlerine edebiyat, sanat…

% gün önce

Esra Banguoğlu Oğut’un “Yeniden Doğuş ve Bereket” Workshop’u ile içsel dönüşüm ve bereketin kapılarını aralayın

Kundalini Yoganın Türkiye’deki öncüsü ve Sen Varsan Bereket Var adlı kitabın yazarı Esra Banguoğlu Oğut,…

% gün önce