Gastronomi alanında dünyanın en prestijli yarışmalarında Türkiye’yi temsil eden ve ödülleri olan Mustafa Baylan yakın zamanda Etiler’de kendine özgü bir mutfağa sahip restoranının kapılarını açtı. Borsa, Divan, D-ream gibi Türkiye’nin yeme/içme hayatına yön veren kurumlarında kurucu şef olarak yer alan ünlü şef Baylan, Anadolu mutfağı konusundaki araştırmalarıyla da biliniyor. Doğada yabani olarak yetişen ve daha çok yerel mutfaklarda kullanılan otları et ürünleriyle birleştiren bir mutfağa sahip Cheffood’da yediğiniz her yemek çok lezzetli. Otantik bir havası olan mekan asla boğucu ve sıkıcı bir gelenekselliğe sahip değil. Dekorasyonu da şef tarafından yapılan mekanda ahşap ve benzer öğeler çok yerinde kullanılmış ve sizi alıp direkt doğaya ışınlıyor.

Tam bir şef restoranı olan Cheffood, aynı zamanda benzeri olmayan bir mutfağa sahip. Kadim otlarla eşleştirilen etler, Anadolu pişirme teknikleri kullanılarak, şık bir atmosferde Mustafa Baylan’ın yorumuyla masaya geliyor. Şef ile konuşmak ve yediğiniz yemek ile ilgili bilgi almak isterseniz, kendisi açık mutfakta ekibinin başında masanızı ziyaret etmeye hazır bekliyor.  Mevsimine göre her ay Anadolu’da yetişen bir yabani otun yemeklerinin ağırlıklı servis edileceğini söyleyen Baylan bu konuda önemli bir de misyon edinmiş: “Bizim mutfağımız dünyanın belki de en lezzetli ve geniş mutfaklarından biri. Her yöreye özgü otlar İstanbul’da veya diğer büyük şehirlerdeki beş yıldızlı restoranlarda çok fazla ön plana çıkmadı. Buradaki amacımız doğadaki tüm bitkilerin en doğru zamanda damak tadına düşkün, keşfetmekten hoşlanan bir kitleye sunmak. Böylece mutfağımızın biraz geride kalan ancak çok şifalı olan bu bitkileri de daha görünür kılınacak. Örneğin, sütlüce otu yaraların iyileşmesinde çok faydalı bir ot. Sütlücenin zeytinyağılısı, çorbası, kavurması, böreğini yapıyoruz. Etle, balıkla, karidesle otları buluşturduğumuz yemekler de var, ama bitkiler hep ön planda.” Mekanın ürün fiyat dengesi de çok uygun.  Mekanda bu ayın teması çiriş otu. Onun dışında madımak ve yemlik de mayıs ayında yemeklerde ön plana çıkıyor. Mekanda hafta sonlarında yöresinden getirilen ürünlerle kahvaltı da sunuluyor. Her gün 10.00-23.30’a kadar açık.

Etiler Mah. Yıldızçiçeği Sok. No: 2D Etiler Tel: 0212 263 53 03

Yazı: Aynur Erdem

Paylaş

Güncel yaılar

Ukraynalı fotoğraf sanatçısı Tetiana Udovychenko’nun objektifinden Mardin fotoğrafları

Ukraynalı fotoğraf sanatçısı Tetiana Udovychenko, hayran kaldığı Mardin şehrinin eşsiz güzelliklerini, dünyaya kendi objektifinin gözünden…

% gün önce

Gelenekten Geleceğe Çay Mükemmeliyeti

Kraliyet çay saatini masalara taşımak için 1823’ ten bu yana çay sanatını zarafet ve kaliteyle…

% gün önce

TOGO ile Sevgililer Günü’nü Saat&Saat Kampanyasıyla Özel Kılın…

Modern trendleri ve yüksek teknolojiyi birleştirerek her sezona özel koleksiyonlar tasarlayan TOGO, Sevgililer Günü'nü ayrıcalıklı…

% gün önce

Müziğin tüm renkleri yeni yılda İş Sanat’ta

İş Sanat yeni yılda da klasik müzikten kabareye, Türk sanat müziğinden türkülere, çok geniş bir…

% gün önce

Şehrin kültür mirasına övgü

Design Hotels’in yeni markası Pera’daki Casa Foscolo, restore edilen 134 yıllık binasında, misafirlerine edebiyat, sanat…

% gün önce

Esra Banguoğlu Oğut’un “Yeniden Doğuş ve Bereket” Workshop’u ile içsel dönüşüm ve bereketin kapılarını aralayın

Kundalini Yoganın Türkiye’deki öncüsü ve Sen Varsan Bereket Var adlı kitabın yazarı Esra Banguoğlu Oğut,…

% gün önce