MEVSİMİNDE VE TAZE
Ödüllü restoran Yüksel Balık, Yeşilköy’den sonraki en büyük şubesini Tarabya’da açtı. 15 yıldır Yeşilköy’den edindiği deneyimi Tarabya’daki yeni şubesine taşıyan Yüksel Balık, Tarabya koy ve parkına hakim konumdaki iki katlı mekanında öğlen ve akşam yemeklerinde servis veriyor. Adını sahibi Yüksel Karakış’dan alan mekan, içine meyhane sosu katılmış balıkçılardan değil. Tam anlamıyla su katılmamış bir balık restoranı. Amaçları İstanbul’da yiyebileceğiniz mevsimindeki en taze balığı masaya getirmek. Hal böyle olunca balık öncesinde sundukları mezeler de balığa yakışır az ve öz bir listeden oluşuyor.

Soğuk mezelerden, lakerda, çiroz, ahtapot, patlıcan salata, levrek marin, peynirli çoban salata (17,50 lira), sıcaklardan ise kalamar ızgara,tereyağında karides (35 lira) ya da ahtapot ızgarayı öneririz. Mekana girişte büyük bir taze balık tezgahı bulunuyor. Yiyeceğiniz balığı içeriye girip masanıza oturmadan seçebilme şansınız var. Balık fiyatları günlük olarak değişiyor. Biz mekana gittiğimizde yarım lüfer ızgara için 130, yarım levrek ızgara için 75 lira ödedik.

Tatlılar da yine balıklar gibi girişteki tezgahta sergileniyor. Kabak tatlısından, ekmek kadayıfına, ayva tatlısına bir balıkçıda bulabileceğiniz tüm tatlılar görüntüleriyle ağız sulandırıyor. Tüm tatlılar çok başarılı ancak ayva tatlısı şimdiye kadar yediklerimizin en iyisi olabilir. Yüksel Balık haftanın her günü 12.00-24.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

Modern ve şık balıkçı
İki devasa genişlikteki ayrı kattan oluşan Yüksel Balık’ın dekorasyonu da masaya gelen yemekler gibi yormuyor. Beyaz masa örtülerine şık aydınlatmalar eşlik ediyor. Balıkçılarda ender rastlayacağımız türde çağdaş sanatçıların tabloları da yine dekorasyonla uyumlu bir şekilde duvarları süslüyor.

TARABYA MAH. HAYDAR ALIYEV CAD.
NO: 208 TARABYA
0212 223 33 33

Paylaş
Etiketler: Yüksek balık

Güncel yaılar

Ukraynalı fotoğraf sanatçısı Tetiana Udovychenko’nun objektifinden Mardin fotoğrafları

Ukraynalı fotoğraf sanatçısı Tetiana Udovychenko, hayran kaldığı Mardin şehrinin eşsiz güzelliklerini, dünyaya kendi objektifinin gözünden…

% gün önce

Gelenekten Geleceğe Çay Mükemmeliyeti

Kraliyet çay saatini masalara taşımak için 1823’ ten bu yana çay sanatını zarafet ve kaliteyle…

% gün önce

TOGO ile Sevgililer Günü’nü Saat&Saat Kampanyasıyla Özel Kılın…

Modern trendleri ve yüksek teknolojiyi birleştirerek her sezona özel koleksiyonlar tasarlayan TOGO, Sevgililer Günü'nü ayrıcalıklı…

% gün önce

Müziğin tüm renkleri yeni yılda İş Sanat’ta

İş Sanat yeni yılda da klasik müzikten kabareye, Türk sanat müziğinden türkülere, çok geniş bir…

% gün önce

Şehrin kültür mirasına övgü

Design Hotels’in yeni markası Pera’daki Casa Foscolo, restore edilen 134 yıllık binasında, misafirlerine edebiyat, sanat…

% gün önce

Esra Banguoğlu Oğut’un “Yeniden Doğuş ve Bereket” Workshop’u ile içsel dönüşüm ve bereketin kapılarını aralayın

Kundalini Yoganın Türkiye’deki öncüsü ve Sen Varsan Bereket Var adlı kitabın yazarı Esra Banguoğlu Oğut,…

% gün önce