Meşhuuur Amerikan yemeği mac’n cheese’i duymuşsunuzdur. ‘Mac’ makarnanın kısaltması, ‘cheese’ de peynir (bu yemekte çedar). Kesin kökeni bilinmemekle bir-likte orijinalinin Kuzey Avrupa’dan geldiği sanılıyor. Bilinen en eski kayıtlı tarif 1769 yılına ait. Bizim bildiğimiz, kremalı Amerikan versiyonuna yoğunlaşırsak, küçük bir gastronomi tarihi seyahatine ihtiyacımız oluyor. ABD Başkanı Thomas Jefferson’ın 1800’lerin başında Fransa’yı ziyaret edip burada yediği makarnalara hayran kalması, dönerken birtakım tariflerle bir makarna makinesi getirmesi, 1802’deki devlet yemeğinde de makarna ve peynir ikram etmesi, ilk kıvılcımlar. Sonra 1937’de Kraft Foods, ilk paketli mac’n cheese’i çıkarı- yor. 19 sente satılan ürün, Büyük Buhran sancılarının çekildiği o dönemde bile bir yılda 8 milyon kutuyu görüyor. Artık orijinal reçeteye birçok ürünün eklendiği çeşitleriyle birlikte Amerikan yemeklerinin en bilinenlerinden. Gelelim bizim onu nerede yiyeceğimize… İstikamet, Kadıköy Moda’da açılan Böcek’s Mac’n Cheese (@boceksmacncheese). Burada orijinali gibi dirsek makarnayla hazırlanan kıymalı, sosisli, sebzeli, pastırmalı, isli biftekli çeşitlerden deneyebilirsiniz. Daha da kalorili takılmak istiyorsanız isli biftekli mac’n cheese’le yapılmış burger gibi bir seçeneğiniz de var. Bunu yiyen cesur yürekler sonra bize yazsın lütfen…
Bu yılki Armağan’ın sahibi Burçe Bahadır edebiyat ve kültür-sanat dünyasından konukların katıldığı törende ödülünü aldı.…
Logo Yazılım’dan bilişim tarihine ışık tutan sergi. 5 Haziran tarihine kadar Tophane-i Âmire Kültür ve…
“Art in Shop” etkinliği kapsamında 22-25 Mayıs’ta Nişantaşı’nın gerçek ruhunu yansıtan dükkanlarda, ziyaretçiler beklenmedik anlarda…
Galataport İstanbul, 14-15 Haziran tarihlerinde ikincisini düzenleyeceği Galataport Jazz ile herkesin katılımına açık ve tamamı…
Ekonomist Dergisi, bu yıl 13. kez gerçekleştirdiği “En Güçlü 50 Kadın CEO” araştırması ile Türkiye…
Sanatçı Burcu Ünlü’nün “Işık ve Karanlık” adlı ikinci kişisel sergisi, 7-19 Mayıs 2025 tarihleri arasında…