YEME & İÇME

SushiCo Zen’de bir tatlı huzur

 

Uzakdoğu’nun özgün lezzetlerini, şehrin içinde yemyeşil bir bahçenin ortasında, Japon sadeliğinin ve dinginliğinin izlerini taşıyan huzur dolu bir mekânda deneyimlemeye ne dersiniz? SushiCo ZEN, Ataşehir Golf Club’da yepyeni bir konsept olarak konuklarını ağırlıyor.

Sushi yemenin aşırı havalı, pahalı, gizemli ve biraz da ‘çubukları nasıl kullanacağımı bilmiyorum’ gibi kaygılarla tedirgin edici bulunduğu yıllarda adeta “Korkmayın bu işi beraber çözeceğiz” dercesine ortaya çıkan ve Uzakdoğu lezzetlerinin ulaşılabilir, denenmeye değer olduğunun anlaşılmasına büyük katkı sağlayan SushiCo 25 yıllık tecrübesini şimdi yeni konsepti Sushico ZEN’e aktarıyor.

Mekân adıyla uyumlu olarak, konuklarını ZEN felsefenin ışığında doğal ve sade bir atmosfere ışınlıyor. Ataşehir’de yüksek blokların arasında yemyeşil bir golf sahası olduğu kimin aklına gelirdi? Bu huzur dolu alanda konumlanan Sushico ZEN sakin ve samimi dekoruyla, sizi kentin karmaşasından kurtarıyor.

1998’den bu yana hayatını Türkiye’de sürdüren Japon şef Yutaka Hoshino’nun elinden çıkma menü ise sadece Japon mutfağının değil Kore, Tayland, Çin gibi başka Uzakdoğu ülkelerinin de en seçkin lezzetlerini barındırıyor. Ataşehir’deki SushiCo Zen’de, diğer şubelerde bulamayacağınız bazı özel lezzetlerin olduğunu hatırlatalım.

Korean Wonton
Thai usulu köri soslu somon

Hoshino artık bizden biri olmuş. Deyimleri, atasözlerini gayet incelikle kullanıyor. Misafirliğe gitmişsiniz gibi “Bu noodle’ı hiçbir yerde bulamazsınız, orijinali budur” diyerek aniden bir tabak noodle ile karşımızda beliriyor.

Japon şef Yutaka Hoshino

Tahinin eşlik ettiği ıspanak salatası, trüflü ebi tempura roll, Kore bifteği, shrimp bomb’u özellikle tavsiye ederiz. Damak zevkinize göre seçebileceğiniz noodle ve bun çeşitleri, tabii ki sushi ve sashimiler de menünün olmazsa olmazları.

Forest roll

Sadece yemeyi değil hazırlamayı da seviyorum diyenlere de iyi bir haber: Burada sushi kursları da yapılıyor. SushiCo ZEN’de ayrıca misafir şefler, belirli etkinliklerde Uzakdoğu mutfağının bilinen yemeklerine kendi kişisel dokunuşlarını katacak. Kısacası, Uzakdoğu tatlarını sevenlerin yakın takipte kalmalarında yarar var.

 

 

Paylaş

Güncel yaılar

Ukraynalı fotoğraf sanatçısı Tetiana Udovychenko’nun objektifinden Mardin fotoğrafları

Ukraynalı fotoğraf sanatçısı Tetiana Udovychenko, hayran kaldığı Mardin şehrinin eşsiz güzelliklerini, dünyaya kendi objektifinin gözünden…

% gün önce

Gelenekten Geleceğe Çay Mükemmeliyeti

Kraliyet çay saatini masalara taşımak için 1823’ ten bu yana çay sanatını zarafet ve kaliteyle…

% gün önce

TOGO ile Sevgililer Günü’nü Saat&Saat Kampanyasıyla Özel Kılın…

Modern trendleri ve yüksek teknolojiyi birleştirerek her sezona özel koleksiyonlar tasarlayan TOGO, Sevgililer Günü'nü ayrıcalıklı…

% gün önce

Müziğin tüm renkleri yeni yılda İş Sanat’ta

İş Sanat yeni yılda da klasik müzikten kabareye, Türk sanat müziğinden türkülere, çok geniş bir…

% gün önce

Şehrin kültür mirasına övgü

Design Hotels’in yeni markası Pera’daki Casa Foscolo, restore edilen 134 yıllık binasında, misafirlerine edebiyat, sanat…

% gün önce

Esra Banguoğlu Oğut’un “Yeniden Doğuş ve Bereket” Workshop’u ile içsel dönüşüm ve bereketin kapılarını aralayın

Kundalini Yoganın Türkiye’deki öncüsü ve Sen Varsan Bereket Var adlı kitabın yazarı Esra Banguoğlu Oğut,…

% gün önce