YEME & İÇME

SushiCo Zen’de bir tatlı huzur

 

Uzakdoğu’nun özgün lezzetlerini, şehrin içinde yemyeşil bir bahçenin ortasında, Japon sadeliğinin ve dinginliğinin izlerini taşıyan huzur dolu bir mekânda deneyimlemeye ne dersiniz? SushiCo ZEN, Ataşehir Golf Club’da yepyeni bir konsept olarak konuklarını ağırlıyor.

Sushi yemenin aşırı havalı, pahalı, gizemli ve biraz da ‘çubukları nasıl kullanacağımı bilmiyorum’ gibi kaygılarla tedirgin edici bulunduğu yıllarda adeta “Korkmayın bu işi beraber çözeceğiz” dercesine ortaya çıkan ve Uzakdoğu lezzetlerinin ulaşılabilir, denenmeye değer olduğunun anlaşılmasına büyük katkı sağlayan SushiCo 25 yıllık tecrübesini şimdi yeni konsepti Sushico ZEN’e aktarıyor.

Mekân adıyla uyumlu olarak, konuklarını ZEN felsefenin ışığında doğal ve sade bir atmosfere ışınlıyor. Ataşehir’de yüksek blokların arasında yemyeşil bir golf sahası olduğu kimin aklına gelirdi? Bu huzur dolu alanda konumlanan Sushico ZEN sakin ve samimi dekoruyla, sizi kentin karmaşasından kurtarıyor.

1998’den bu yana hayatını Türkiye’de sürdüren Japon şef Yutaka Hoshino’nun elinden çıkma menü ise sadece Japon mutfağının değil Kore, Tayland, Çin gibi başka Uzakdoğu ülkelerinin de en seçkin lezzetlerini barındırıyor. Ataşehir’deki SushiCo Zen’de, diğer şubelerde bulamayacağınız bazı özel lezzetlerin olduğunu hatırlatalım.

Korean Wonton
Thai usulu köri soslu somon

Hoshino artık bizden biri olmuş. Deyimleri, atasözlerini gayet incelikle kullanıyor. Misafirliğe gitmişsiniz gibi “Bu noodle’ı hiçbir yerde bulamazsınız, orijinali budur” diyerek aniden bir tabak noodle ile karşımızda beliriyor.

Japon şef Yutaka Hoshino

Tahinin eşlik ettiği ıspanak salatası, trüflü ebi tempura roll, Kore bifteği, shrimp bomb’u özellikle tavsiye ederiz. Damak zevkinize göre seçebileceğiniz noodle ve bun çeşitleri, tabii ki sushi ve sashimiler de menünün olmazsa olmazları.

Forest roll

Sadece yemeyi değil hazırlamayı da seviyorum diyenlere de iyi bir haber: Burada sushi kursları da yapılıyor. SushiCo ZEN’de ayrıca misafir şefler, belirli etkinliklerde Uzakdoğu mutfağının bilinen yemeklerine kendi kişisel dokunuşlarını katacak. Kısacası, Uzakdoğu tatlarını sevenlerin yakın takipte kalmalarında yarar var.

 

 

Paylaş

Güncel yaılar

Herkes İçin Sanat: Anadolu Sergileri

İş Sanat, Cumhuriyet’in 100. yılında İstanbul’da ziyarete açılan Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi’yle sanatseverlere…

% gün önce

“Yeni Nesil Aile” Dikey Dizisi Bmag’in Yeni Nesil İçerik Evreninde!

Özlenen aile sıcaklığını ekrana taşıyan, başrollerinde Eda Ece, Sumru Yavrucuk ve İbrahim Selim’in yer aldığı…

% gün önce

Nestlé Waters & Premium Beverages, Water Dine etkinliğinin ikincisini Casa Lavanda’da yapıldı

Doğal su kaynaklarını koruyarak gelecek nesillere aktarma odağında çalışmalarını sürdüren Nestlé Waters & Premium Beverages,…

% gün önce

İş Sanat’ta yeni sezon başlıyor

İş Sanat’ın yeni sezon programı, Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi’nin terasında gerçekleştirilen bir basın…

% gün önce

Yerli kahve markası Maestro konseptini yoğun katılımla tanıttı

Türkiye’de kahve kültürü giderek çeşitlenirken, tüketici beklentileri de hızla değişiyor. Artık sadece kaliteli kahve sunmak…

% gün önce

Yeni bir sahne, yeni bir ifade dünyası Paribu Art

Paribu Art; Türkiye kripto varlık ekosisteminin oluşumuna ve gelişimine öncülük eden  Paribu tarafından, Türkiye’de sanatın…

% gün önce