Son dönemde şehirde kokoreç denilince akla gelen ilk adreslerden birisi Ozzie’s 1968. Namı son günlerde yayılsa da, Ozzie’s 1968’in kuruluşu gerilere dayanıyor.
Mekanın şimdiki sahibi Oğuzhan Sayı’nın babası Ali Sayı, Bingöl’den İstanbul’a göç eder ve 1968 yılında Çiçek Pasajı’nda kokoreççilik yapmak üzere dayısının yanında çalışmaya başlar. Burada Makedon ustaların elinde gündüzleri Sütlüce mezbahanesinde sarım yapıp geceleri Çiçek Pasajı’nda kokoreç satar. Askerliği yapıp döndükten sonra Dolapdere’deki yerinde kokoreç satmaya devam eder. İlk mekanın adı yıllar içinde değişir, 1986 yılında Oğuzhan Sayı’nın doğumuyla birlikte adı Oğuzhan Kokoreç Midye olur. Mekanın bugünkü sahibi Oğuzhan Sayı da babasının vefatının ardından bu bayrağı devralır ve mekan Ozzie’s 1968 adıyla müdavimlerini ağırlamaya devam eder.
Ozzie’s 1968’te satılan kokoreçler, Oğuzhan Sayı’nın kendi imalatı. Tezgahın başında bizzat kendisi duruyor, “Kendim yemediğim hiçbir şeyi müşteriye sunmuyorum, başarımın sırrı da bu” diyen Oğuzhan Sayı, babasından kendisine miras kalan esnaflık kültürünün başarısında büyük katkısı olduğunu da vurguluyor. Mekana gitmeden mutlaka rezervasyon yaptırmanızı öneririz, ancak rezervasyon yer için değil, Oğuzhan Sayı aldığı rezervasyona göre kokoreçleri taze taze pişiriyor ve bu şekilde sunuyor. Kokoreçleri inanılmaz lezzetli, kimyon ve pul biberle hazırlanan kokoreçler sebzesiz sunuluyor. Çeyrek 14 lira, yarım 24 lira, porsiyon ise 40 lira. Ayrıca kalabalık giderseniz masada bir porsiyon şiş kokoreç 380 lira. Sucuk ve sosis satışı da yapan Ozzie’s 1968’de sosis ve sucuklar da kendi imalatları. Sosis sandviç 20, porsiyon 35 lira. Sucuk çeyrek 12, yarım 20, porsiyon ise 35 lira. El yapımı kiraz biber ve soğan turşusu ve ev yapımı hardal da bu lezzetlere eşlik ediyor. Satın almak isterseniz turşunun kilosu 35, hardalın kavanozu ise 40 lira. Mekanın açık olduğu günler katıldıkları festival ve etkinliklere göre değişiyor, bu nedenle Instagram adreslerinden güncel bilgiler takip edilebilir.
Asmalımescit Mah. General Yazgan Sok. No:3/B Tünel Beyoğlu / 0212 361 91 23 /
YENİ ŞUBELER YOLDA
Şimdilik tek şubesi bulunan mekanın ikinci şubesi 2019 yılının son çeyreğinde Göktürk’te açılacak. Oğuzhan Sayı üçüncü şubesini ise yine Dolapdere’de açmayı planlıyor.
Yazı: ZEYNEP GÜLER CEYLAN Fotoğraflar: AVŞAR GÜLENER