Alaçatı’nın çiçeği burnunda mekanı Limon Köyiçi, Akdeniz mutfağının Ege yorumuyla sunulduğu menüsü ve iddialı kokteylleriyle bu yazın yeni gözdesi olacak.
Son yılların en gözde tatil rotalarından Alaçatı’nın en yeni mekanı Limon Köyiçi 23 Haziran’da kapılarını açtı. Hazırlık aşamasında bile merakla beklenen ve adını bahçesinde bulunan limon ağaçlarından alan Limon Köyiçi Cumhuriyet Caddesi’nin en dikkat çeken mekanı olacağa benzer. Fancy Group işbirliği ve Serkan Koca’nın işletmeciliğinde hayata geçen Limon Köyiçi’nin mutfağı ise Nopa’dan tanıdığımız şef Deniz Ahmet Köse’ye ait.
Pizza fırını, limon ağacı etrafında bulunan masalarıyla yaklaşık 180 kişilik oturma alanına sahip mekana rezervasyon yapmadan gitmemeniz tavsiye edilir. Akdeniz’e kıyısı olan ülkelerin en iyilerinin Ege mutfağı yorumuyla masaya servis edildiği mekanda mutlaka deniz ürünlerini deneyin.
Modern meze olarak yorumlanabilecek, tahinli yanık yoğurtla servis edilen köz patlıcan salatası (38 lira) menüde bir adım öne çıkıyor. Bunun yanı sıra iki kişiye servis edilen ağır ateşte pişmiş kuzu kol (195 lira), moules marinieres (58) çeşitleri de mutlaka denenmeli. Sabah 08.30’da kapılarını açan mekan akşam 22.30’da yemeğin son bulmasıyla club/bar konseptine geçiyor.
Ayrıca mekanın çatısı altında bulunan Faena’dan da bahsetmek şart. Işletmeciliğini Önder Bekensir’in yaptığı Faena ise gece klübü/bar konseptiyle gecenin ilerleyen saatlerinde eğlencenin Alaçatı’daki önemli adreslerinden biri olacak.
Kokteyllerini tadın!
Limon Köyiçi’nin bar kısmı da oldukça iddialı. Özellikle kokteyl menüsünde şimdiye kadar hiç tatmadığınız onlarca lezzet var. Yaza ve Ege’ye özgü otlar, meyve/sebze ve baharatlarla oluşturulan kokteyllerin fiyatları fiks tutulmuş (40 lira). Vişne ve damla sakızlı mohito, franbuaz ve limon sorbeli bellini menünün öne çıkan diğer üyeleri.
YENIMECIDIYE MAH. CUMHURIYET CAD.
NO 21/1 ALAÇATI/ÇEŞME
TEL: 0531 102 48 48