Şehrin lezzet tarihi yazılsa Changa mutlaka geniş bir yer kaplardı. Changa kapanalı çok oldu ama şefi Pınar Taşdemir’in ne yapacağı merak ediliyordu. İşte merak edenlere ve çağdaş Türk mutfağında farklı lezzetler deneyimlemek isteyenlere müjdesini buradan verelim; Şef Pınar Taşdemir’in yeni mekanı Araka, Yeniköy’de sakin bir sokakta ve bu sakinlik hissini içeriye taşıyan iki katlı binada kapılarını açtı.
Yaklaşık bir yıldır proje üzerinde çalıştığını ve para kazandıkça mekanı tamamladığını, eklemeler yaptığını söylüyor Taşdemir. Mekan kendisinden izler taşıyor. Neredeyse tüm bitkiler evinden gelmiş. Ancak iki katlı ve oldukça yalın dekorasyona sahip mekanda başrol yemeklerin. Yemekler ise adeta birer tablo gibi tasarlanarak önünüze geliyor. Lezzetleri ise eşsiz. Şöyle söyleyelim; Bu tabakların benzerlerini şehrin başka bir mekanında bulmanız pek mümkün değil.
Menü de tıpkı mekan gibi sade ve net. İçinde kaybolmanız mümkün değil. Şimdilik tek bir menü var ama bir süre sonra akşam ve öğlen menüsü ayrılacak. Hindi, lüfer gibi farklı seçenekler eklenecek. Mutfakta kullanılan ürünler Türkiye’nin dört bir yanındaki yerel üreticilerden temin ediliyor. Menünün sade tutulmasının sebebi de bu özelliğin korunabilmesi.
Mekana ismini veren ürüne atıfta bulunduğu semizotu salatasını (34 lira) bezelye püresiyle sunuyor. Yeşilin yeşil içinde eridiği şahane bir tat bırakıyor damakta. Önerilir. Fırında karnabahar (42 lira) yine başlangıç olarak oldukça lezzetli bir seçenek. Ana yemek olarak isli palamut ve karalahana (58 lira) almanızı tavsiye ederiz. Araka, pazartesi günleri hariç her gün 12.30-23.00 saatleri arasında açık. Hafta sonlarındaysa kahvaltı bulunuyor ve bu sebeple saat 10.30’dan itibaren açık.
Kapalı Bakkal Sok. No: 8 Yeniköy 0212 223 72 23
DETAY
Son dokunuş tatlı İle
Menü şimdilik 9 tabaktan oluşuyor. Birkaç başlangıç, üç farklı ana yemek ve iki harika tatlı seçeneği. Sadece kahve ve tatlı için gidilecek bir yer değil Araka, zira bu yemeklere haksızlık olur. Ancak, yemek sonrası lavantalı taş kadayıf (32 lira) ya da çikolatalı mousse ve zencefilli armut (34 lira) almanızı şiddetle öneririz.
Yazı: AYNUR ERDEM Fotoğraflar: GARO MİLOŞYAN