Nişantaşı’nda City’s AVM’nin hemen karşısında esiden Sushico’nun bulunduğu mekana kısa süre önce Mandolini isimli restoran açıldı. İtalyan ve Fransız mutfağının geniş bir yorumu olarak özetlenecek mutfaktan çok sayıda yemek çeşidi çıkıyor. Ana caddeden merdivenlerle giriliyor. İnce uzun mekandan arkadaki geniş bahçeye de çıkılıyor. Bahçe henüz açılmadı ancak havaların ısınmasıyla orası da açılmış olacak. Mutfakta şef Hakan Özfırıncı bulunuyor. Özfırıncı Fransa’da ve Avrupa’da edindiği mesleki deneyimlerini Mandolini’de misafirlerine sunuyor. Tabaklar görsel olarak da lezzet olarak da övgüyü hak ediyor. Mekanda geniş bir şarap ve içki seçkisi de bulunuyor.
Mekanın pizzaları ayrıca bir konu başlığını hak ediyor. Klasik pizzalarının dışında kendilerine özgü yorumları da var. Margherita, ragu, vejetaryen, bresaola, Ege’den, beyaz rüya, kasap sucuklu gibi seçenekler mevcut. 45-65 lira fiyat aralığında. Ana yemek konusunda da gayet iddialılar. Yeşil biber soslu ızgara bonfile de var, ağır ateşte dana kaburga da. Karidesli spagetti, sote deniz levreği ya da ızgara kuzu karski gibi geniş bir yelpazede ana yemek seçenekleri bulunuyor.
Paylaşımlık tabakları arasında burrata (55 lira), steak tartar crostini (55 lira) oldukça şık bir sunumla geliyor ve çok lezzetli. Salatalar arasındaysa humuslu kinoa salatası (48 lira) bizim favorimiz oldu. Mandolini haftanın yedi günü 11.30-24.00 saatleri arasında açık. Özellikle hafta sonlarında kalabalık olan mekana gitmeden rezervasyon yaptırmanız önerilir.
TATLIYA AYRI BAŞLIK
San Sebastian Cheescake (28 lira), unsuz çikolatalı kek (26 lira), elmalı crumble (vanilya dondurmalı (26 lira) oldukça hafif. French toast, çikolatalı tart, krem karamel, passion fruit pudding gibi farklı seçenekleri de bulabilirsiniz. Mekana sadece yemeğe değil öğleden sonra çay/kahve için de gidilebilir.
Teşvikiye Cad. No: 49 Nişantaşı / 0533 975 56 30 /
Yazı: AYNUR ERDEM Fotoğraflar: GARO MİLOŞYAN