Aynı üniversiteden mezun olan fakat yolları birbirleri ile daha sonradan kesişecek iki gastronomi meraklısı arkadaşın bir araya gelmesiyle ortaya çıkan, kolektif bir ekip çalışmasının sonucu olarak doğan ve aynı kolektif ruhu koruyarak büyümeyi amaçlayan topluluğun Maslak Oto Sanayi’de açtıkları Markus Prime Ribs’ten sonraki ikinci konseptleri: Markus Tavern. Mekan geçtiğimiz aylarda Cihangir’de açıldı.
Eski Fransız Tavern’larından ilham alan, küçük paylaşım tabaklarıyla ve rahat ortamı ile özlenilen Beyoğlu’na bir renk katmayı hedefleyen Markus Tavern, cuma akşamları canlı DJ performansları, salı akşamları ise şarap muhabbetleri üzerine etkinlikler düzenliyor. Mekanın menüsüne baktığımızdaysa Lübnan köftesi (21 lira), hamsi tempura (14 lira), Markus kaburga (24 lira), Markus corndog (25 lira) öne çıkan lezzetlerden… Menünün lezzeti kadar sunumu da sizi heyecanlandıracak. Mekanın aynı zamanda iştah açan bir kokteyl menüsü de bulunuyor. Mekan salıdan cumartesiye 18.00 ile 02.00 saatleri arasında misafirlerini ağırlıyor. Keyifli bir atmosferde vakit geçirmek için Tavern Markus’u rotanıza ekleyin… Rezervasyon yaptırmanızı tavsiye ederiz.
Firuzağa Mah. Hayriye Cad. No: 16 Beyoğlu / 0212 252 26 52
Yazı: BURÇAK ŞENER Fotoğraflar: AVŞAR GÜLENER
Ukraynalı fotoğraf sanatçısı Tetiana Udovychenko, hayran kaldığı Mardin şehrinin eşsiz güzelliklerini, dünyaya kendi objektifinin gözünden…
Kraliyet çay saatini masalara taşımak için 1823’ ten bu yana çay sanatını zarafet ve kaliteyle…
Modern trendleri ve yüksek teknolojiyi birleştirerek her sezona özel koleksiyonlar tasarlayan TOGO, Sevgililer Günü'nü ayrıcalıklı…
İş Sanat yeni yılda da klasik müzikten kabareye, Türk sanat müziğinden türkülere, çok geniş bir…
Design Hotels’in yeni markası Pera’daki Casa Foscolo, restore edilen 134 yıllık binasında, misafirlerine edebiyat, sanat…
Kundalini Yoganın Türkiye’deki öncüsü ve Sen Varsan Bereket Var adlı kitabın yazarı Esra Banguoğlu Oğut,…