İş Sanat’ın klasik müzikten sergilere, şiir dinletilerinden dans gösterisine uzanan geniş bir yelpazede hazırladığı programı, 24. sezon boyunca binlerce sanatseverle buluştu. Ağustos ayında İş Bankası ana sponsorluğunda düzenlenecek 21. Uluslararası Bodrum Bale Festivali’ni ajandalarımıza kaydetmeye hazırlanırken, bu sezon İş Sanat sahnesinde kimleri izlediğimizi gelin bir kez daha hatırlayalım…
Ünlü orkestraların konserlerinden dünya prömiyerleri ve Grammy Ödüllü isimlerle buluşmalara kadar pek çok etkinliğe ev sahipliği yapan İş Sanat, sezon boyunca takibe aldığımız 24. sezon programıyla ajandalarımızda yerini aldı. #SahneHazır sloganıyla Türkiye’den ve dünyadan farklı seslerle buluştuk, sanatın coşkusunu alkışladık. Sezon kapanışını ise 28 Mayıs’ta Volkswagen Arena’da, Türkiye İş Bankası’nın 100. yılına özel Gala Konseri ile yapan İş Sanat, Plácido Domingo, tenor Murat Karahan ve soprano Elena Stikhina’yı, Carlo Tenan yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ile bir araya getirdi.
MÜZİK ZİYAFETLERİ
Gala Konseri’nin etkisini hâlâ yaşarken, İş Sanat sahnesinde 24. sezonda neler olup bitti, sahnede neler izledik hep birlikte hatırlamaya ne dersiniz?
İş Sanat sahnesinde 24. sezonun açılışı, şef Tolga Atalay Ün yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası eşliğinde tenor Murat Karahan’ın sahne aldığı 100. Yıl Gala Konseri ile yapılırken; geleneksel yeni yıl konserinde Stephanie Gonley yönetimindeki English Chamber Orchestra ile soprano Corinne Cowling, Viyana valsleri ve polkalarla unutulmaz bir performans sergiledi. Oda orkestrası Wiener Concert-Verein ile kemancı Timothy Chooi ise sanatseverlere bir Mozart gecesi yaşattı. Kıbrıs harekâtının 50. yıl dönümünde İş Sanat’ın konukları Rengim Gökmen yönetimindeki KKTC Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve ünlü piyanist Rüya Taner oldu. Türk-Macar Dostluk Anlaşması’nın 100. yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen etkinlikte ise Franz Liszt Müzik Akademisi’nin seçkin müzisyenlerinden oluşan Anima Musicae Oda Orkestrası, keman virtüözü Gwendolyn Masin eşliğinde müzikseverleri geniş bir repertuvarla buluşturdu.
DÜNYA PRÖMİYERLERİ
Birbirinden özel eserlerin dünya prömiyerleri de İş Sanat seyircilerinin beğenisine sunuldu: Aleksey Igudesman’ın, 9. Senfoni’nin 200. yıl dönümü vesilesiyle İş Sanat’a özel hazırladığı “Beethoven ve Daha Fazlası” konserinde, İş Bankası’na ithaf ettiği yeni bestesi “Grand İş Bank Fantasy”nin dünya prömiyeri yapıldı. Klasik ve çağdaş müziğin öncü topluluklarından Kronos Quartet’in 50. yılını kutladığı dünya turnesinin İstanbul durağında Terry Riley ve besteci Sara Miyamoto’nun iş birliğiyle hayat bulan “Kiss Yo’ Ass Goodbye” eseri, ilk kez İş Sanat’ta seslendirildi.
Grammy Ödüllü müzisyenler ve müzik grupları da İş Sanat sahnesindeydi: “La Nozze di Figaro” (Figaro’nun Düğünü) operası Grammy Ödülü kazanan Concerto Köln, Giuliano Carmignola ile Barok dönem repertuvarıyla İş Sanat seyircisinin karşısına çıktı. Cécile McLorin Salvant ise İş Sanat’ta caz rüzgârları estirdi. Luis Bravo’nun yönettiği tango dans topluluğu Forever Tango çarpıcı bir koreografi ve müzik eşliğinde sahnedeydi. Sezonun en unutulmaz performanslarından birine de romantizmin tutkulu sesi Luz Casal imza attı. Karsu, İş Sanat’a özel hazırladığı “Dünyanın Sesleri” konserinde en sevilen şarkılarının yanı sıra dünyanın farklı noktalarından birçok esere yer vererek izleyicilerin büyük beğenisini kazandı.
Kayahan’ın gönüllere taht kuran şarkıları, Emre Altuğ’un sesiyle İş Sanat’ta yeniden hayat buldu. Alper Kömürcü’nün aranjmanlarının yer aldığı “İstanbul Kadar Güzel” konserinin konukları İpek Açar ve Demet Sağıroğlu oldu. Millî Reasürans Oda Orkestrası’nın “100. Yılda Türk Tangosu” konserinde Türk tango müziğinin usta isimlerinin besteleri yer alırken; “Anadolu Rock-Bukalemun” konserinde ise dinleyicinin hafızasında yer alan eserlerden seçilen bir repertuvar seslendirildi.
Barabar’ın konserindeki sürpriz konuk Demet Evgar olurken, “Dost Meclisi” konserinde sahne alan Coşkun Karademir’e Ceylan Ertem ve Buray eşlik etti. Kültürel mirasımız türküleri modern dokunuşlarla gelecek nesillere aktaran Kubat ise “Ege Türküleri” konserinde yeni neslin başarılı yorumcularından Canan Çal ile sahnedeydi.
SAHNEDE PARLAYAN YILDIZLAR
İş Sanat’ın, ülkemizin gururu genç müzisyenlerimize hem sahne deneyimi sunmak hem de kariyerlerinin başında destek vermek amacıyla sürdürdüğü Parlayan Yıldızlar konserlerinde bu sezon 20 genç sanatçı sahne alma imkânı yakaladı. Konserlerin ardından beş yetenekli sanatçı ‘Meriç Soylu Ödülü’nü almaya hak kazandı.
Edebiyatımızın usta isimlerinden unutulmaz eserleri müzikle buluşturmaya devam eden dinleti serisinde ise Âşık Veysel, Nazım Hikmet, Nezihe Meriç, Ahmet Muhip Dıranas ve Melih Cevdet Anday’ın eserleri yer aldı.
İş Sanat’ın 24. sezonunda çocuklar için çok özel bir yapım yer aldı: “Pat Pat Patara”. Yazar Yekta Kopan ve yönetmen Lerzan Pamir’in, Likya uygarlığının en önemli şehirlerinden Patara Antik Kenti’ni fon olarak kullandığı müzikli oyun, genç izleyicilerin tarihe duydukları merakı eğlenceyle harmanlarken onları ülkemizin zengin kültürel mirasıyla da tanıştırdı. İş Sanat’ın etkinliklerini issanat.com.tr adresinden takip edebilirsiniz.
İş Sanat’ta sezon boyunca ünlü orkestralardan virtüözlere, dünya prömiyerlerinden Grammy Ödülü sahibi yıldızlara onlarca konser izledik.
Dünyadan ve Türkiye’den farklı seslerin repertuvarlarını canlı izleme şansı bulurken, genç sanatçıları keşfetme fırsatı da yakaladık.
Bu bir reklamdır.