MEVSİMİNDE VE TAZE
Ödüllü restoran Yüksel Balık, Yeşilköy’den sonraki en büyük şubesini Tarabya’da açtı. 15 yıldır Yeşilköy’den edindiği deneyimi Tarabya’daki yeni şubesine taşıyan Yüksel Balık, Tarabya koy ve parkına hakim konumdaki iki katlı mekanında öğlen ve akşam yemeklerinde servis veriyor. Adını sahibi Yüksel Karakış’dan alan mekan, içine meyhane sosu katılmış balıkçılardan değil. Tam anlamıyla su katılmamış bir balık restoranı. Amaçları İstanbul’da yiyebileceğiniz mevsimindeki en taze balığı masaya getirmek. Hal böyle olunca balık öncesinde sundukları mezeler de balığa yakışır az ve öz bir listeden oluşuyor.
Soğuk mezelerden, lakerda, çiroz, ahtapot, patlıcan salata, levrek marin, peynirli çoban salata (17,50 lira), sıcaklardan ise kalamar ızgara,tereyağında karides (35 lira) ya da ahtapot ızgarayı öneririz. Mekana girişte büyük bir taze balık tezgahı bulunuyor. Yiyeceğiniz balığı içeriye girip masanıza oturmadan seçebilme şansınız var. Balık fiyatları günlük olarak değişiyor. Biz mekana gittiğimizde yarım lüfer ızgara için 130, yarım levrek ızgara için 75 lira ödedik.
Tatlılar da yine balıklar gibi girişteki tezgahta sergileniyor. Kabak tatlısından, ekmek kadayıfına, ayva tatlısına bir balıkçıda bulabileceğiniz tüm tatlılar görüntüleriyle ağız sulandırıyor. Tüm tatlılar çok başarılı ancak ayva tatlısı şimdiye kadar yediklerimizin en iyisi olabilir. Yüksel Balık haftanın her günü 12.00-24.00 saatleri arasında hizmet veriyor.
Modern ve şık balıkçı
İki devasa genişlikteki ayrı kattan oluşan Yüksel Balık’ın dekorasyonu da masaya gelen yemekler gibi yormuyor. Beyaz masa örtülerine şık aydınlatmalar eşlik ediyor. Balıkçılarda ender rastlayacağımız türde çağdaş sanatçıların tabloları da yine dekorasyonla uyumlu bir şekilde duvarları süslüyor.
TARABYA MAH. HAYDAR ALIYEV CAD.
NO: 208 TARABYA
0212 223 33 33