Şehrin gözde semtlerinden Nişantaşı’nda her geçen gün yeni bir mekan daha açılıyor. Teşvikiye’nin yenileri arasına giren mekan Linden Patisserie oldu. Son dönemde ‘ekmek üstü tatlar’ trendinin lezzetli örneklerini sunan mekan ocak ayının sonunda kapılarını açtı. Mutfak sanatları ve gastronomi üzerine eğitim alan dört girişimcinin bu deneyimlerini birleştirerek açtığı Linden Patisserie, ‘yeni nesil pastaneler’den birisi olarak öne çıkıyor. Mekan geniş ve ferah. Kullanılan renkler ise tam bir bahar havası estiriyor. Hazır ürün kullanmayan, sade ve öz bir menüyle misafirlerini ağırlayan mekanda organik sertifikalı unlar kullanılarak ekşi mayalı ekmekler, özel pastalar ve el yapımı çikolatalar hazırlanıyor. Günün her saati yiyebileceğiniz ekmek üstü lezzetler arasında erimiş mozzarella, avokado, rozbif, göz yumurta, keten tohumu ve hardal sosla sunulan rozbifli (28 lira), labne peyniri, füme hindi, cheddar, salatalık ve haşlanmış yumurta ile sunulan füme hindili (28 lira) gibi seçenekler var. Ayrıca sizlerin ekleyeceği malzemelerle hazırlanan smoothie kaseleri, çay ve kahve çeşitleri mevcut. Kahve ve çayınızın yanına tatlı isterseniz vişneli brownie (21 lira), şekersiz brownie (21 lira), tuzlu karamelli tart (21 lira), sıcak tatlı seçenekleri arasında da çikolatalı churros (28 lira), kızarmış muz (28 lira) gibi tatlar var. Mekan her gün 08.30-21.00 saatleri arasında açık.
IHLAMUR CENNETİ LINDEN
Linden ıhlamur demek, bu nedenle mekanda ıhlamur kullanılarak hazırlanan geniş bir menü var. Ihlamurlu ekşi maya ekmeği, ıhlamur limonlu pasta henüz yeni açılmasına rağmen sevilen tatlar arasında… Yakında ıhlamurlu çikolata da menüde yerini alacak.
Teşvikiye Mah. Nişantaşı Ihlamur Yolu Sok. Gül Apt. No: 22/A / 0212 241 10 20 / lindennisantasi
Yazı: ZEYNEP GÜLER CEYLAN Fotoğraflar: AVŞAR GÜLENER