Uzun zamandır her açılan yeni mekanın modern meyhane olmasına alışmıştık. Nişantaşı’nda kapılarını henüz yeni açan Alta hem bu furyadan kendini ayrı tutan hem de yeni açılan tüm restoranlardan farklı olarak çok kendine has bir mekan. Farklı ancak göze batmayan dekorasyonu içeri girdiğiniz anda sizi hiçbir yere ait olmayan muhteşem bir atmosfere ışınlıyor. Bu ilk izlenim iyi yemekler yiyeceğinizin de müjdesini verecek kadar ince düşünülerek tasarlanmış.
İlk girdiğinizde soldaki salon geniş mermer masasıyla geniş arkadaş-aile-toplantı yemekleri için oldukça ideal. Uzun bir koridordan geçerek barın da olduğu alan yine aynı dokunun devamı. Alta, yüksek ya da yükselmek anlamına geliyormuş.
Alta, mevsimsel yemekleriyle öne çıkan ve menüsü bu sebeple her üç ayda bir değişen bir şef restoranı. Alta’nın ortağı da olan Şef Burçak Ersen, uzun yıllar Amerika’da alanındaki iyi restoranlarda deneyim kazandıktan sora 2010 yılında yurda dönmüş. Alta’nın menüsünde hem bizden hem dünyadan örnekler yeniden yorumlanmış. Her mekanın birbirine benzediği günümüzde iyi yemek, iyi koktyeller ve iyi müzik için farklı bir bir adresimiz var. Levrek ceviche (31 lira), pırasalı kalamar dolması (34 lira), paylaşımlıklar arasında övgüyü hak ediyor. Farklı tatlar arayanlara ananaslı ciğer (33 lira), Kars gravyeri ile servis edilen Normandiya usulü güveçte işkembe (33 lira) de önerilir.
Salatalar arasındaysa favorimiz fırınlanmış armut salata (33 lira) oldu. Makarna ve ana yemek seçenekleri de az ve öz. Makarnalar arasındaki İzmir tulumu, tereyağı ve cevizle servis edilen balkabağı ravioli (33 lira) kesinlikle yediklerinizin en iyisi olabilecek kadar iddialı. Izgara minekop (45 lira) çiftlik tavuğu (44 lira), beef bourguignon (60 lira) bunlardan bazıları. Beef bourguignon oldukça lezzetliydi.
Tatlıları da oldukça kendine özgü. Ancak porsiyonlar çok küçük. Paylaşımlık olarak almanız önerilmez. Burada da tahinli dondurmayla sunulan kabak tatlısı önerilir. Tüm tatlılar 24 lira. Mekan hafta içi 16.00-24.00, hafta sonu daha geç saatlere kadar açık.
Alta’nın kokteylleri de tamamen kendilerine özel. Gül likörlü Alta İstanbul, martini İstanbul bizim favorilerimiz oldu. Tüm kokteyller 48 lira. Kokteyl menüsünün dışında her yemek ile uyumlu farklı bölgelerden gelen geniş bir şarap kavları mevcut.
Nişantaşı Süleyman Nazif Sok. No: 5/2 Şişli / 0212 234 00 84 /
Yazı: AYNUR ERDEM Fotoğraflar: GARO MİLOŞYAN