Jüpiter Grup’un Nişantaşı’ndaki tarihi Maçka Palas’ta açtığı yeni mekanı Galvin Ristorante, sanatla tasarımı buluşturan dekorasyonu, özel menüsü, farklı sunumu ve servis kalitesiyle şehrin iddialı İtalyan restoranlarından birisi oldu.
Yaklaşık bir yıl hazırlık süreci geçiren Galvin Ristorante, ilk bakışta dekorasyonuyla dikkat çekiyor. Tarihi Maçka Palas’ın dokusuna uygun renovasyon geçiren mekan için altı ayrı sanatçı çalıştı. Seramik sanatçısı Sadullah Çekmece tarafından 86 parçadan oluşan tabelası, vitral sanatçısı Zaim Şengün’nün çalışmaları, heykeltıraş Ahmet Araç’ın oluşturduğu heykeller, Eyüp Pırlanta tarafından tasarlanan sandalyeler, Mesut Dolanbay tarafından özel olarak yapılan mermerler, Ulaş Kahya’nın tasarımlarını yaptığı avize ve lambalar, İtalya’dan gelen özel çalışma lambri süslemeler ve sütunlarıyla dekorasyonda sanata çok büyük önem veriyor.
Kahverengi ve yeşil tonların ağırlıklı olduğu Galvin Ristorante’nin dekorasyonunu, Antik Roma dönemi desenler, Gotik kabartmalar, vitray sanatçıları tarafından yapılan pencereler ve özel yapım aydınlatmalar tamamlıyor. Galvin Ristorante, üç bölümden oluşuyor. Konforlu koltukları ve seramik ustaları tarafından tek tek elle hazırlanan barı mekanın ilk bölümünü oluşturuyor. Gece 02.00’ye kadar içkinizi yudumlayarak, iyi müzik eşliğinde keyifli sohbetlerinizi yapacağınız bu bar ve lounge alanından, mozaiklerle kaplı yürüme yolunu takip ettiğinizde kendinizi ana restoran bölümünde buluyorsunuz. Galvin Ristorante’nin üçüncü bölümü ise bahçesi. Yine mozaiklerle kaplı özel yoldan ulaşılan bahçe bölümünde ilk göze çarpan zeytin ağaçları oluyor. 80 adet canlı zeytin ağacı ile çevrili olan bahçedeki tarihi çeşmelerden esinlenen çeşme, sütunlar ve heykeller, kendinizi Roma sokaklarında hissetmenizi sağlıyor. Şömine ise soğuk kış geceleri için ideal.
Galvin Ristorante, menüsüyle de iddialı. İtalyan mutfağında uzman bir ekip tarafından yönetilen Galvin Ristorante’nin mutfağından en özel İtalyan lezzetleri çıkıyor. İtalyan mutfağının vazgeçilmezleri olan mozzarella, minestrone, makarna, pizza ve tiramisu Galvin dokunuşlarıyla masada yerini alıyor. Başlangıç menüsünde kızarmış karides, kalamar, kabak ve acılı domates sosla servis edilen Fritto di gamberi, calamari e zucchini (74 lira), İtalyan füme et tabağı, kuru domates, kornişon turşu ve küp parmesanla servis edilen antipasti di carne Italiano (82 lira) öne çıkıyor. Ayrıca deniz mahsullü risotto (82 lira), deniz mahsullü spagetti (84 lira), dört peynirli pizza (62 lira), ağır ateşte pişmiş dana eti, sebzeli risotto ve arpacık soğanla servis edilen brasato di vitello (96 lira) menünün diğer lezzetlerinden. Geniş bir tatlı menüsü de bulunan mekanda dağ meyve soslu creme brulee (34 lira), tiramisu (34 lira) kahvenizin yanına eşlik edebilir. Mekan her gün 12.00-02.00 saatleri arasında açık.
Maçka Cad. No: 33/B Nişantaşı / 0212 230 10 25
DETAY
Mekana özel heykeller yapıldı
Galvin Ristorante’nin sanatsal öğelerle süslü dekorasyonun bir özelliği de heykeller. Heykeltıraşlar tarafından özel olarak yapılan heykeller mekana ayrı bir hava katıyor. Çapkınlığıyla tanınan Karya Kraliçesi Ada’nın heykeli ise bu heykeller arasında en dikkat çekeni…Gotik tarzdaki sütunlar, meleklerle çevrili çeşme, mozaiklerle kaplı yürüme yolu, canlı zeytin ağaçları da Galvin Ristorante’nin dekorasyonunu özel kılan detaylar arasında yer alıyor.
Yazı: ZEYNEP GÜLER CEYLAN Fotoğraflar: BURCU ERGİN