Ana SayfaYAŞAM5 NEHİR SÖYLEŞİ ÖNERİSİ

5 NEHİR SÖYLEŞİ ÖNERİSİ

Kitap önerilerimize göz atın

AŞKTAN VE DEVRİMDEN KONUŞUYORDUK
OYA BAYDAR / EBRU ÇAPA
AĞAÇKAKAN

Türkiye’nin en önemli romancılarından ve sosyalistlerinden Oya Baydar ile yapılmış kapsamlı, her bir köşesi akıcı ve ilginç nehir söyleşiyi deneyimli gazeteci Ebru Çapa yaptı.
“Yetmiş yedi yaşındayım; sadece Türkiye’de değil dünyada da aydınlık bir gelecek umudunun yeşerdiği dönemi yaşadım, sonra umutlarımızın çöküşüne tanık oldum ve bugünlere geldik.Bu sürecin hem tanığı, hem sanığı, hem kurbanı olan bir kadının hikayesi olarak okunursa ilgi çekici olabilir belki.”

 

68’Lİ VE GAZETECİ
TUĞRUL ERYILMAZ / ASU MARO
İLETİŞİM YAYINLARI

Memleket gazeteciliğinin önde gelen isimlerinden Tuğrul Eryılmaz sıkı bir 68’li: O ‘isyan günleri’nin coşkusunu hep içinde duymuş, Mülkiye günlerinde Hüseyin Cevahir’den Mahir Çayan’a Deniz Gezmiş’e dönemin gençliğinin sahip olduğu ‘daha iyi bir dünya yaratma’ hayalini hiçbir zaman yitirmemiş. Tuğrul Eryılmaz, Asu Maro’yla yaptığı uzun söyleşide Türkiye’de ve dünyada 68’li olmanın anlamını, o dönemki arkadaşlıklarını, tanıklıklarını, TRT’den Nokta’ya, Yeni Gündem’den Sokak’a ve Radikal İki’ye gazetecilik serüvenini, tanıdığı onlarca insanı kendine özgü renkli, sivri dilli üslubuyla, hiç sakınmadan anlatıyor.

 

YORMA BİRADER
MUSTAFA OĞUZ / SELİN ONGUN
DOĞAN KİTAP

Gösteri dünyasının gösterişi sevmeyen duayeni Mustafa Oğuz bu kitapta hem kendi hikâyesini anlatıyor hem de kahramanları eşliğinde 1970’lerden 2000’li yıllara Türkiye’nin popüler kültürünü… Hangi şarkıları sevdik, hangi starlara düşkündük, nelere güldük, nasıl eğlendik? Türkiye’nin inişli çıkışlı siyasi hayatı eğlence dünyasını, televizyonu ve popüler kültürü nasıl etkiledi? 
Yorma Birader’i okurken Mustafa Oğuz’un hayatıyla birlikte “o sırada Türkiye”yi de okuyacaksınız.

 

ÖMRÜMDEN UZUN İDEALLERİM VAR
SUNA KIRAÇ / RIDVAN AKAR
SUNA VE İNAN KIRAÇ VAKFI

‘’Bugüne kadar birlikte çalıştığım her kademedeki arkadaşımdan sevgi, saygı ve ciddiyet gördüm. Bunun için mutluyum. Zaman zaman çalıştığıma pişman olduğum anlar oldu, ama geriye dönüp baktığımda dolu dolu bir hayat ve hatıratımı yazacak kadar güzel ve heyecanlı anılar var.’’ diyen Suna Kıraç, anılarını yazmaya karar verdikten bir süre sonra sağlığını kaybeden Suna Kıraç’ın notlarını deneyimli gazeteci Rıdvan Akar yayına hazırladı.

 

 

TÜRK AYNŞTAYNI
OKTAY SİNANOĞLU / EMİNE ÇAYKARA
ALFA YAYINCILIK
Oktay Sinanoğlu, kimyaya matematiği sokarak önemli buluşlara imza attı, fizik, astrofizik, nükleer fizik, moleküler biyoloji gibi çeşitli dallarda ‘Harika Çocuk’ olarak görülüp uluslararası bilim dünyasını şaşırttı. Hayatı boyunca dünya çapında bilimsel pek çok ödül aldı, Türkçe’nin önemine dikkat çekti ve Türkiye’de bilimin gelişmesi için mücadele verdi. Sinanoğlu’nun ülkemizde bilimin neden gelişmediğini kendi yaşamından örneklerle açıkladığı bu kitapta hem baş döndürücü bir kariyer öyküsü hem Türkiye gerçeklerinin yansımaları var.

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Populer Yazılar