Ana SayfaŞEHİR REHBERİKalbi Ege'de, kendi İstanbul'da kalanlara: Paslı Pelikan

Kalbi Ege’de, kendi İstanbul’da kalanlara: Paslı Pelikan

Özel tariflerle hazırlanmış meze ve balık için böyle buyurun…

Nerede?  Yanı başınızda Tarihi Moda İskelesi, hemen arkasında boylu boyunca Kalamış
Koyu yer alıyor.

Ambiyans nasıl? Denizin üstünde, Ege ruhu taşıyan bir sahil meyhanesi. Kapıdan adımınızı attığınız andan itibaren şehirle bağınız kopuyor, gökyüzü ve denizin maviliğiyle sayfiyeye gelmiş gibi hissediyorsunuz. 84 metreyle Anadolu Yakası’nın en uzun rıhtımına sahip. Tekneleriyle gelenlere de botlarla hizmet verebiliyor.

Mönüde neler var? Mezeler günlük olarak, mevsimine göre hazırlanıyor. Deniz mahsullerinin her çeşidiyle yapılan ara sıcaklar ve taze mevsim balıkları sunuluyor.


Neler denenmeli? Özellikle soğuk ve sıcak meze çeşitliliği önde. Soğuk mezelerden fesleğenli levrek, karidesli avokado, soyalı uskumru, torik lakerda denenmesi gerekenler arasında. Sıcak mezelerde balık külbastı, balık köftesi, bebek ahtapot, karides şiş
tempura, kuzu kokoreç, sıcak Ermeni pilakisi, enginar ızgara ve Rum böreği gibi tatlar yer alıyor. Ana yemeklerde baklava hamurunda levrek, levrek şnitzel, paella mönünün parlayanları.

Fiyatlar nasıl?
Soğuk mezeler:
10-65 TL
Sıcak mezeler:
12-70 TL
Ana yemek ve mevsim balıklarında fiyatlar günlük belirleniyor.

Ne zaman, kiminle gidilir? Aileler ve nispeten sakin bir meyhane akşamı arayanlar için ideal. Pandemi süreci kurallarına göre servis yapan mekâna gitmeden rezervasyon yaptırmanızı öneririz.

YAZI: ZEYNEP GÜLER CEYLAN

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Populer Yazılar